Alex Berenguer je poslal Jana Oblaka v eno smer, sam pa je žogo poslal v drugo. Foto: Reuters
Alex Berenguer je poslal Jana Oblaka v eno smer, sam pa je žogo poslal v drugo. Foto: Reuters

Atletico je začel silovito, a ni kronal začetne pobude, nakar je v 25. minuti prišel šok. Branilec Reinildo Mandava je nespametno in grobo v lastnem kazenskem prostoru podrl Benata Pradosa. Odgovornost je prevzel Alex Berenguer, ki je dobil psihološki dvoboj z Janom Oblakom. Slovenec v vratih gostiteljev se je vrgel v svojo levo stran, medtem ko je Berenguer poslal žogo v njegov desni kot.

Med tekmo so atleti jalovo napadali, streljali pa preveč nenatančno. Baski so grozili iz protinapadov in imeli še nekaj izrednih priložnosti.

Morata domači osmoljenec večera

V sodnikovem dodatku tekme, na višku domače ofenzive je bil storjen prekršek nad Alvarom Morato. Glavni sodnik Alejandro Hernandez je nemudoma pokazal na belo točko. A namesto izredne priložnosti za izenačenje so bučni domači navijači doživeli hladno prho. Posredoval je videosodnik, ki je po daljšem pregledovanju presodil, da je bil Morata v trenutku podaje proti njemu za nekaj centimetrov v prepovedanem položaju. V 94. minuti je bila 11-m za Atletico preklicana. Dodatek sodnikovega dodatka je prinesel še eno izredno priložnost, a je Morata meril za las mimo leve vratnice.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Athletic doma neporažen vse od avgusta

Konec je izrednega niza nepremagljivosti Atletica na svojem Metropolitanu. Predtem varovanci Diega Simeoneja niso poznali domačega poraza vse od lanskega 8. januarja, ko jih je doma ugnala Barcelona (0:1). Povratna polfinalna tekma bo odigrana konec februarja v Bilbau, kjer je Athletic letos zgradil podobno neosvojljivo trdnjavo kot je bilo do zdaj domovanje Atletica v Madridu.

Oblak in soigralci bodo namreč morali ponoviti podvig mestnih tekmecev iz uvodnega kroga La lige, ko je Real Madrid slavil na San Memesu z 2:0, od takrat dalje pa goste v Bilbau čaka vroči Athletic, ki je na zadnjih 19 tekmah v vseh tekmovanjih izgubil zgolj enkrat.

Na Majorki v torek brez golov

Na torkovi prvi polfinalni tekmi med Mallorco in Real Sociedadom ni bilo golov. Baski iz Donostie so prevladovali in oblegali vrata Majorčanov, vendar zaman. Mallorca iz petih poskusov strelov ni spravila skupaj niti enega natančnega strela v okvir gostujočih vrat, kljub premoči pa tudi La Real ni bil kaj boljši: trije streli v okvir vrat iz 12 poskusov.


ŠPANSKI KRALJEVI POKAL

POLFINALE

MALLORCA – REAL SOCIEDAD 0:0

Povratna tekma bo 27. februarja.

ATLETICO MADRID – ATHLETIC BILBAO 0:1 (0:1)
Berenguer 25./11-m
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

Povratna tekma bo 29. februarja.

Finale bo 6. aprila v Sevilli na stadionu La Cartuja.

Oblak v sredo ni bil prešerne volje