Na zadnjem medsebojnem prvenstvenem srečanju so bili boljši Celjani. Foto: www.alesfevzer.com
Na zadnjem medsebojnem prvenstvenem srečanju so bili boljši Celjani. Foto: www.alesfevzer.com

Drugi polfinalni par je Dobova – Urbanscape Loka. Nazadnje so pokal leta 2019 v Novem mestu osvojili rokometaši Gorenja.

Na prejšnjih rokometnih pokalnih tekmovanjih so bili najuspešnejši rokometaši iz Celja, ki so od leta 1992 kar 21-krat slavili zmago v tem tekmovanju. Trikrat so zmagali igralci iz Kopra, dvakrat iz Velenja, po enkrat sta bila uspešna še nekdanja Gold Club Hrpelje in Prule 67.

Papirnati favoriti letošnjega sklepnega pokalnega turnirja so rokometaši iz Celja. Izbranci Alema Toskića na Koroško prihajajo povsem neobremenjeni, potem ko so izpolnili primarno nalogo in si po zmagi nad Velenjčani konec prejšnjega tedna praktično že zagotovili naslov državnih prvakov, kar je bil tudi osnovni cilj v tej sezoni.

Že 25. končno zmago v državnem prvenstvu morajo potrditi na zadnjih dveh tekmah proti tekmecem iz Dobove in Ivančne Gorice, glede na dosedanji potek prvenstva in trenutno pripravljenost pa nihče ne dvomi, da bi rokometaši iz mesta grofov na teh dveh tekmah ostali praznih rok.

Za Velenjčani je uspešna mednarodna sezona. V evropski ligi so se prebili v četrtfinale, v katerem so nato morali priznati premoč portugalski Benfici iz Lizbone, medtem ko na domači sceni niso dosegli pričakovanih izidov in bodo Ligo NLB bržkone končali na tretjem mestu za Celjani in Trebanjci.

Umetniški vtis na domačem prizorišču bi lahko močno popravili z morebitno tretjo pokalno zvezdico, končna zmaga rokometašev iz Škofje Loke oziroma Dobove na letošnjem pokalnem zaključnem turnirju pa bi bila prvovrstno presenečenje.

Spored zaključnega turnirja v Slovenj Gradcu

Polfinale, sobota:
17.00 Dobova - Urbanscape Loka
20.00 Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško (prenos TV SLO 2)

Nedelja:
15.00 za 3. mesto
17.30 finale (prenos TV SLO 2)

Velenjčani se v polfinalu pokala želijo oddolžiti Celjanom za prvenstveni poraz