Blejci so proti Italijanom dokazali, da so kos tudi najboljšim evropskim moštvom, kot so italijanski prvaki iz Trenta. Foto: MMC RTV SLO
Blejci so proti Italijanom dokazali, da so kos tudi najboljšim evropskim moštvom, kot so italijanski prvaki iz Trenta. Foto: MMC RTV SLO
Jasmin Čuturič
Jasmin Čuturič je v drugem nizu dvignil igro slovenskih prvakov na višji nivo. Foto: MMC RTV SLO
Napotki Glena Hoaga
Glen Hoag je uspel umiriti strasti po nesrečnem Dunaju in obuditi moštvenega duha. Foto: Bobo
Matej Kazijski
Bolgar Matej Kazijski je bil ob odstotnosti Nikole Grbića glavno orožje Trentina, večer je vsestranski 24-letnik sklenil z 19 točkami. Foto: EPA
Blejci Trentinu odvzeli niz

V drugi sezoni v Ligi prvakov so se slovenski prvaki že po 4. krogu uvrstili v osmino finala. Prejšnji teden so doživeli razpad sistema na Dunaju, tokrat pa so proti Trentinu drago prodali kožo in bili vse do zadnjega v igri, da srečanje podaljšajo v peti niz. Tehtnico v korist Italijanov je prevesil izjemen blok, ki je bil na trenutke celo trojen, Blejce pa z optimizmom navdaja izjemen sprejem in nepopustljivost.


Izjave po tekmi:

Glenn Hoag, trener ACH Volleyja: Veseli me da, smo v igro vnesli veliko več energije. Tudi sam se lažje sodeloval z igralci, ki so imeli danes povsem drugačen pristop, kot na Dunaju. Med njimi je bilo veliko več sodelovanja, komunikacije, brez česar danes v odbojki ne gre. Če bomo na tem še malo delali in popravili nekatere malenkosti do tekme osmine finala, bom zelo vesel.

Mitja Gasparini, igralec ACH Volleyja: Dokazali smo, da je bil Dunaj le slab dan. Proti tako močnemu nasprotniku smo večji del tekme držali korak, a na koncu je vendarle prevladala njihova kakovost. Zmago so si zaslužili, mi pa smo lahko zadovoljni in mislim da so tudi navijači, ki so nam bili spet v veliko podporo.

Alen Pajenk, igralec ACH Volleyja: Želeli smo pokazati dobro igro, ker smo na Dunaju zadnjil tako gladko izgubili. Mogoče je bilo nekaj upanja, da bi lahko zmagali, če bi res pustili vse na igrišču. Toda na koncu se ni izšlo. V osmini finala si želimo čim lažjega nasprotnika.

Nikola Grbić, igralec Trentina Volleyja: Že pred tekmo sem dejal, da bo v Tivoliju povem drugačna tekma, kot pa je bila naša medsebojna v 1. krogu. Blejci igrajo doma povsem drugače. To je povsem drugačna ekipa, tudi zavoljo te fantastične publike. Sicer pa so slovenski prvaki tudi potrebovali nekaj časa, da so strnili svoje vrste.



Potek obračuna:
1. niz:

Čeprav brez Nikole Grbića, ki je dobil prosto, je bil Trentino v 1. nizu preprosto premočan. Do 7:7 so Slovenci še držali ravnovesje, nato pa je izredno visoki italijanski blok naredil razliko štirih točk, ki je do konca igre samo še rasla (17:25).

2. niz:
Trentino je nadaljeval s poletno igro in suverenim skokom (13:7), nato pa je sledil popoln zasuk. Z nekaj bloki Eathertona in točkami Jasmina Čuturiča je ACH izenačil pri 16:16 in nato povedel z 22:13. Matej Kazijski je poskrbel za izenačenje pri 23:23, nato pa sta sledili dve napaki gostov in Blejci so osvojill veliki niz (25:23).

3. niz:
Zaradi napak na obeh straneh je bil niz uvodoma izenačen, zatem je začel znova delovati trojni blok Trentina, medtem ko slovenski blok ni uspel zaustavljati napadov Kazijskega in Garcie Riada. Ključni trenutek je bil pri izidu 13:15 za goste, ko se je žoga po sprejemu Italijana visoko odbila pod strop in se dotaknila košarkarske konstrukcije, česar pa sodniki niso opazili (20:25).

4. niz:
Izenačen začetek, Blejci so vztrajno izenačevali. Po 10:10 so tekmeci pobegnili za tri točke, a trmasti Gorenjci se niso dali in ob zaključku zagrozili, da bodo izsilili dodatni peti niz. Pri 23:24 za Trentino je zmanjkalo tudi nekaj sreče in gostje so se veselili še šestega uspeha v letošnji Ligi prvakov (23:25).

Skupina E, 6. krog:
ACH VOLLEY - TRENTINO VOLLEY
1:3 (-17, 23, -20, -23)

ACH Volley: Pajenk 7, Čebron 4, Cundy 7, Gasparini 18, Čuturič 16, Pleško 1, Eatherton 7, Perez 1.
Trentino Volley: Kazijski 19, Zygaldo 3, Vissoto 17, Winiarski 12, Garcia Pires 16, Piscopo 9.

BEAUVAIS OISE - AON HOTVOLLEYS
3:1 (26, -23, 24, 24)


Lestvica:                            
TRENTINO VOLLEY * 6 6 0 18:3 12
ACH VOLLEY BLED * 6 3 3 10:12 9
BEAUVAIS OISE (FRA) 6 2 4 8:15 8
AON HOTVOLLEYS (AVT) 6 1 5 9:15 7
* - v osmini finala


T. G.

Blejci Trentinu odvzeli niz