Slovenci se bodo med drugim potegovali tudi za olimpijske igre prihodnje leto v Parizu. Foto: VolleyballWorld
Slovenci se bodo med drugim potegovali tudi za olimpijske igre prihodnje leto v Parizu. Foto: VolleyballWorld

Na seznamu romunskega strokovnjaka na slovenski klopi so podajalci Gregor Pernuš, Uroš Planinšič, Gregor Ropret in Dejan Vinčić, korektorji Nik Mujanović, Jaka Sešek in Tonček Štern, sprejemalci Črtomir Bošnjak, Rok Bračko, Klemen Čebulj, Matej Kök, Rok Možič, Žiga Štern in Tine Urnaut, srednji blokerji Miha Fink, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Janž Janez Kržič, Sašo Štalekar in Alen Pajenk ter prosti igralci Jani Kovačič, Žiga Kumer in Urban Toman.

"Med sezono sem pozorno spremljal vse igralce, ki so bili del reprezentance v zadnjih letih. Za ekipo, ki je na svetovnem prvenstvu dobro delovala, je pomembno, da ostane zdrava. Bliža se namreč obdobje petmesečnih priprav, v katerem nas čakajo tudi tri pomembna tekmovanja, ki se bodo zvrstila drugo za drugim. Jasno je, da časa za večje spremembe oziroma preizkušanja novosti nimamo," je ob predstavitvi seznama povedal selektor.

Junija in julija bo reprezentanca skušala v Ligi narodov zbrati kar največ točk za svetovno lestvico. Zaključek poletja bo prinesel evropsko prvenstvo, na katerem bo Slovenija branila srebrno medaljo, reprezentančno obdobje pa se bo končalo oktobra s kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre 2024.

Cretujev glavni cilj so olimpijske igre