Robinho bi bil velik adut selecaa v Pekingu. Foto: Reuters
Robinho bi bil velik adut selecaa v Pekingu. Foto: Reuters

Medtem ko je prvi težave z Barcelono glede igranja v Pekingu rešil s prestopom k Milanu, pa sta Schalke oz. Werder Diega in Rafinho že suspendirala. Oba nogometaša nista v brazilskem kadru med tremi, starejšimi od 23 let, tako da sta ju po pravilniku Fife kluba dolžna spustiti na olimpijske igre.

Pridružila sta se že soigralcem na reprezentančnih pripravah v Parizu, nemška velikana pa sta neomajna. "Brazilski nogometni zvezi (CBF) in Mednarodnemu olimpijskemu komiteju smo že poslali dopis, da Rafinhi prepovedujemo nastop na olimpijskih igrah v Pekingu. Če CBF ne bo upošteval našo zahtevo, potem bomo zadevo predali športnemu razsodišču v Švici," poudarja športni direktor Schalkeja Andreas Müller.

Robinho, ki je bil skupaj z Ronaldinhem eden od treh igralcev starih nad 23 let, zaradi poškodbe dimelj ne bo odpotoval na olimpijske igre, kar je brazilsko zvezo prepričeval tudi njegov klub Real iz Madrida. Selektor Carlos Dunga, ki je že prej zaradi zahtev Milana ostal brez Kakaja, je vpoklical vezista Ramiresa (Cruzeiro).

Ž. K.