Sulajman Al Fahim želi Portsmouth dvigniti s predzadnjega mesta Premier lige. Foto: EPA
Sulajman Al Fahim želi Portsmouth dvigniti s predzadnjega mesta Premier lige. Foto: EPA

Novi lastnik mornarjev je postal arabski mogotec Sulajman Al Fahim, ki je preprečil odkup s strani konzorcija izvršnega direktorja kluba Petra Storrieja.

Zanimanje pokazal že maja
Al Fahim, ki ima v lasti uspešno nepremičninsko podjetje Hydra Properties, je posebej v ta namen ustanovil družbo Al Fahim Asia Associates, s katero je za približno 60 milijonov funtov prevzel klub s Fratton Parka.

32-letnik, ki je poznan tudi kot "arabski Donald Trump" (je namreč glavni akter resničnostnega šova Hydra Executives), je zanimanje za Portsmouth pokazal že konec maja, dokončni prevzem pa so zavlačevali vodilni Premier lige in Storrie.

"Družba Devondale Investments, sedanji lastnik Portsmoutha in podjetje Al Fahim Asia Associates Ltd. (AAA), katerega lastnik je Sulaiman Al Fahim, sta dosegla dogovor, po katerem je AAA edini lastnik kluba," so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki AAA-ja.

Al Fahim je tudi član nadzornega odbora družbe Abu Dhabi United, ki je lastnik Manchester Cityja. Poleg sinjemodrih in Pompeya pa so v tujih rokah še Aston Villa, Chelsea, Fulham, Liverpool, Manchester United, Sunderland in West Ham United.