Ana Gros pravi, da že komaj čaka tekme na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA
Ana Gros pravi, da že komaj čaka tekme na svetovnem prvenstvu. Foto: EPA

Najprej so bila na sporedu testiranja morfoloških telesnih značilnosti slovenskih rokometašic, selektorju Draganu Adžiću pa trenutno največ sivih las povzročajo bolezni in poškodbe igralk.

Na testiranja v mesto ob Savinji je črnogorski strokovnjak na slovenski klopi povabil 26 igralk, prispelo jih je 18. Sodelovanje so pred začetkom odpovedale Ana Abina, Iza Bon Brzin in Katarina Regner. Ob tem na Štajerskem manjka tudi peterica igralk Krima Mercatorja, ki je zbolela – Tija Gomilar Zickero, Manca Jurič, Nataša Ljepoja, Alja Varagić in Nina Žabjek.

Za nameček je v ponedeljek zvečer priprave zapustila obolela Nuša Fegic, Valentina Klemenčič pa je treninge zaradi lažje poškodbe začela po posebnem programu.

Že pred začetkom priprav je bilo jasno, da reprezentanci ne bosta mogli pomagati najmlajša in najstarejša rokometašica z zadnje reprezentančne akcije – Nena Černigoj in Barbara Lazović.

"Kar nekaj povabljenih igralk na priprave je odsotnih, kar nam prinaša dodatne izzive. Ne glede na vse težave verjamem v dekleta, ki so z nami tukaj v Laškem, ter v proces, ki ga izvajamo z našim strokovnim štabom," je na začetku priprav dejal črnogorski strokovnjak na slovenski klopi.

Reprezentanca bo v mestu ob Savinji trenirala do četrtka dopoldne, nato pa odpotovala v Poreč, kjer jo isti dan ob 18.30 in v soboto pol ure pozneje čakata pripravljalni tekmi s Hrvaško.

V Španiji bodo v uvodu nastopale v zahtevni skupini A v Granollersu, kjer se bodo pomerile s Črnogorkami (3. december), Francozinjami (5. december) in Angolkami (7. december).

"Vzdušje na reprezentančnih zborih je vselej odlično, tudi tokrat ni nič drugače. Nekatere igralke pestijo bolezni in lažje poškodbe. Upam, da se čim prej pozdravijo in se nam pridružijo na treningih. Vsi že komaj čakamo na nov nastop na svetovnem prvenstvu," je na začetku priprav dejala prva dama slovenskega rokometa Ana Gros.

Rokometašice v četrtek in soboto v Poreču proti Hrvaški