Slovenke so od ekipne tekme pričakovale več. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so od ekipne tekme pričakovale več. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem nizu so Italijanke zmagale s 55:50, v drugem s 53:48, v tretjem pa s 53:50. "Prišle smo po medaljo in ta sem nam je izmaknila. Dobro smo opravile nastop, ampak trening smo končale v dežju, potem pa so se razmere spremenile. Čas nas je prehitel, da bi se privadile na nastop brez dežja. Italijanke so nam puščale možnosti, a so nam puščice v odločilnih trenutkih letele v osmico ali celo v sedmico in smo se le čudno pogledale, ker so bili streli sicer dobro izvedeni. Medalji na ekipni in mešani ekipni tekmi sta se nam izmuznili. Imamo dovolj časa, da se umirimo in v torek dobro opravimo posamični nastop," je dejala kapetanka ekipe Umer, ki se je po porodu hitro vrnila v tekmovalni ritem in načrtuje tudi nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

V torek se bo v šestnajstini finala tekme posameznic pomerila z reprezentančno kolegico Pintarič, ki je po nastopu povedala: "Na izbirnih tekmovanjih sva veliko streljali druga proti drugi. Sva zelo enakovredni in naj boljša zmaga. Na ekipni tekmi pa nam je malo zmanjkalo, tudi kanček sreče je potreben, da si uspešen."

"Pripravljene smo bile za kolajno. Ogrevale smo se v močnem dežju, na tekmovalnem strelišču pa ni več deževalo in očitno ni bilo dovolj časa, da bi se prilagodile na nove razmere. Dale smo vse od sebe v trenutnih razmerah, žal smo bile za napredovanje v polfinale prekratke. Zelo hitro je konec ekipne tekme, ob dobljenih treh nizih ene ekipe je vsega konec po šestih minutah. Zdaj se moramo 'resetirati' in iti s čisto glavo na posamične obračune," je dodala Čavič, ki se je lokostrelstvu posvetila tudi zaradi navdušenja nad Gospodarjem prstanov.

Strelke na kvalifikacijski tekmi osme

Strelke Živa Dvoršak, Urška Hrašovec in Klavdija Jerovšek so na evropskih igrah na ekipni kvalifikacijski tekmi z zračno puško na 10 metrov zasedle osmo mesto (624,1 kroga) in so končale tekmovanje. V prvem delu kvalifikacij je bila slovenska trojica z 941,1 kroga druga takoj za Norveško (945,6). V drugem delu so bile med preostalo osmerico reprezentanc Slovenke zadnje, osme. Znova so bile najboljše Norvežanke (629,7).

Ponomarenko Janić in Urankar za konec deseta

Za konec evropskega prvenstva v sprintu kajakašev in kanuistov na mirnih vodah sta nastopila dva slovenska čolna, oba v finalu B. Kajakaški dvojec Anže Urankar in Špela Ponomarenko Janić sta v njem zmagala na 200 metrov, Ponomarenko Janić pa je bila v posamični konkurenci na 500 metrov četrta.

V teh dveh disciplinah sta sicer zmagala Danka Emma Jörgensen in portugalski dvojec. Skupno deseto mesto za slovenski dvojec pomeni lep uspeh, saj sta tekmovalca prvič veslala skupaj, pred tem pa opravila le dva treninga. Z vožnje v vožnjo sta napredovala, finale A jima je ušel le za tri stotinke sekunde.