Petra Majdič je bronasto olimpijsko medaljo nadgradila z zlatim redom Republike Slovenije za zasluge. Foto: EPA
Petra Majdič je bronasto olimpijsko medaljo nadgradila z zlatim redom Republike Slovenije za zasluge. Foto: EPA
Danilo Türk in Petra Majdič
Predsednik Danilo Türk in Petra Majdič se poznata že dlje časa. Zanimivo, da je Türk kot vrhovni poveljnik Slovenske vojske nadrejen Petri Majdič, ki je po poklicu vojakinja. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

"Petra Majdič je na tekmovanju v sprintu izkazala izjemno junaštvo, srčno borbo in izjemen uspeh na olimpijskih igrah. S tem je pokazala, kakšen neustavljiv borbeni duh in vztrajnost sta potrebna, da človek zmore in uspe narediti to, kar je uspelo njej.

To olimpijsko bronasto odličje je vredno več kot zlato, je izjemen dosežek in lepo zaokrožuje imenitne dosežke v izvrstni karieri Petre Majdič. Obdržati takšno kvaliteto in toliko let ostati v samem svetovnem vrhu, je edinstven uspeh slovenskega športa.

Le z resnim delom ter neustavljivo voljo je Petra Majdič vedno znova upravičevala zaupanje svojih trenerjev in s svojimi dosežki navdušila slovensko športno javnost, kar je v neizprosni svetovni konkurenci sodobnega športa vredno vsega občudovanja. Mlada generacija pa ima v Petri Majdič vzor velike športne osebnosti," je zapisano v utemeljitvi za odlikovanje.