Moč naj bi bila na strani 27-letnega in 174 centimetrov visokega Američana, tehnika in izkušnje pa na strani 35-letnega in 172 centimetrov visokega Slovenca. Foto: EPA
Moč naj bi bila na strani 27-letnega in 174 centimetrov visokega Američana, tehnika in izkušnje pa na strani 35-letnega in 172 centimetrov visokega Slovenca. Foto: EPA

27-letni Američan haitijskega rodu, z vzdevkom "Zver" (angl: The Beast), je namreč na lestvici boxreca četrti, torej mesto pred Zavcem. Enako je po razvrstitvi The Ringa, kjer je Berto tretji, Zavec pa četrti. Na obeh lestvicah na vrhu kraljuje Filipinec Manny Pacquaio pred Američanom Victorjem Ortizom. Prav slednji je Bertu 16. aprila letos prizadejal do zdaj edini poraz v profesionalni karieri in mu tudi odvzel šampionski pas po verziji WBC. V pravem "revolveraškem" obračunu sta se oba borca po dvakrat znašla na tleh (glej video spodaj), na koncu pa so sodniki zmago soglasno prisodili Ortizu.

Berto 21 od 27 zmag dosegel z nokavtom
Berto je izjemno agresiven boksar, zato bo za Mr. Simpatikusa izjemno pomembno, da vzdrži začetni pritisk Američana, nato pa v nadaljevanju poskuša dvoboj z izkušnjami in tehniko prevesiti v svojo korist. O moči in "surovosti" Berta priča tudi podatek, da je kar 21 od 27 zmag dosegel z nokavtom. Na drugi strani je Ptujčan predčasno slavil na 18 od 31 svojih zmagovitih borb.

Zavec: Pripravljen sem
Resda bo Zavec boksal na tujem terenu, resda bo njegov nasprotnik najtežji do zdaj, a Ptujčanu vse to ne jemlje poguma. Nasprotno, levjesrčni "trdobojec" iz sončnega Biloxija v Misisipiju, kjer je opravil še zadnje treninge s sparingpartnerji, sporoča: "Pripravljen sem. Sem v super formi, ki napoveduje, da bo 3. septembra naša noč." Ta večer oziroma noč, ki se bo v Sloveniji prevesila v jutro, si boste v nedeljo od 5.30 naprej lahko ogledali tudi na TVS 2 in na MMC-ju.

Spodaj si oglejte vrhunce dvoboja Andre Berto - Victor Ortiz.