Carlo Ancelotti je bil zelo sproščen na treningu na Red Bull Areni. Foto: EPA
Carlo Ancelotti je bil zelo sproščen na treningu na Red Bull Areni. Foto: EPA

Leipzig je zelo slabo začel spomladanski del Bundeslige. Padel je na peto mesto, za vodilnim Leverkusnom zaostaja že 18 točk. Benjamin Šeško je zadel na zadnjih treh tekmah in bo tudi v torek v začetni postavi. Kevin Kampl bo verjetno začel na klopi.

25. oktobra 2022 je Leipzig v 5. krogu skupinskega dela premagal Real s 3:2. Zadeli so Joško Gvaridol, Christopher Nkunku in Timo Werner. Vsi trije zdaj igrajo v Premier ligi.

"Vsekakor se ne bojimo slavnega tekmeca. Veselim se izjemnega vzdušja na našem stadionu. To je nagrada za trdo delo v celotni sezoni in dobre predstave v skupinskem delu. Real je naredil velik korak naprej v tej sezoni in je trenutno med najboljšimi v Evropi. Ogledal sem si njihove tekme, nimajo slabosti in so odlično pripravljeni. Zelo dobro se zavedajo, kaj vse je potrebno za zmago v Ligi prvakov. Mi imamo zelo dobro ekipo, tehnično dovršene posameznike, ki se lahko kosajo z Madridčani. Zelo pomembno bo, da dobro začnemo srečanje," je poudaril trener rdečih bikov Marco Rose.

Sorodna novica Vroči Šeško pred Realom: "To bo največja tekma v moji dosedanji karieri"

Rose: Bellingham je potegnil pravo potezo, Real je idealen klub zanj
Ko so ga novinarji spraševali o poškodbi Bellinghama, je hitro odgovoril: "Šele na ogrevanju pred tekmo bom verjel, da Bellingham ne bo v kadru Reala. Zelo dobro poznam Juda, stisnil bo zobe za tako pomembno tekmo izločilnih bojev, če bo to mogoče. V tej sezoni je potegnil pravo potezo, Real je idealen klub zanj. Sploh me ne preseneča, da je postal ključen igralec Reala. Morda je malce presenetljivo, da je dosegel že tako veliko zadetkov."

Veteran Toni Kroos je odigral že veliko nepozabnih tekem v Ligi prvakov. 34-letni vezist je še vedno eden nosilcev igre. Številni strokovnjaki upajo, da ga bo nemški selektor Julian Nagelsmann prepričal, da se vrne v izbrano vrsto za domači Euro.

Leipzig čaka velik test proti favoriziranemu madridskemu Realu

Kroos se je spomnil na poraz v Leipzigu
"V izločilnih bojih ni lahkih tekem. Čaka nas velik test, saj se še vsi spomnimo na poraz v skupinskem delu v Leipzigu. Motiv v Ligi prvakov je vedno velik, prav nič se ni zmanjšal v desetih letih. Vsi želimo igrati za lovorike, najlepše je, ko si ključne tekme sledijo na tri dni," je povedal Kroos, ki je osvojil Ligo prvakov že pred enajstimi leti z Bayernom na Wembleyju. Tudi letošnji finale bo na sporedu na znamenitem stadionu v Londonu.

"Igramo odlično v prvenstvu in vsi komaj čakamo, da se začne zares tudi v Ligi prvakov. V Leipzigu nikoli ni lahko, saj Leipzig igra z veliko energije in ima zunajserijske posameznike. Za Real je Liga prvakov vedno najpomembnejša lovorika. Prepričan sem, da bomo tudi letos imeli besedo na odločilnih tekmah izločilnih bojev," je na novinarski konferenci razlagal trener Carlo Ancelotti.

Odlični napadalec Ciro Immobile bi lahko še poglobil krizo Bayerna. Foto: EPA
Odlični napadalec Ciro Immobile bi lahko še poglobil krizo Bayerna. Foto: EPA

Tuchel pod velikim pritiskom v Rimu
V sredo bo Lazio gostil Bayern, ki je po polomu v Leverkusnu (0:3) pod velikim pritiskom. Bavarci zaostajajo že pet točk za prvim mestom. Forma je zelo slaba, trener Thomas Tuchel je poskušal s številnimi spremembami v začetni postavi in pošteno se je opekel. Novinca Sacha Boey in Eric Dier sta začela derbi na BayAreni, Joshua Kimmich in Thomas Müller pa sta bila na klopi. Za Tuchla bo tekma na rimskem Olimpicu ključna.

Immobile v elitni družbi Serie A
Lazio je šele na osmem mestu v italijanskem prvenstvu. Ciro Immobile je v soboto na Sardiniji dosegel 200. zadetek v Serie A. Le Roberto Baggio, Antonio di Natale in Francesco Totti so v zadnjih 45 letih presegli to magično mejo. Immobile je v osmih letih v dresu Lazia dosegel že 168 zadetkov v italijanskem prvenstvu.


Osmina finala, prve tekme, torek ob 21.00:
KÖBENHAVN - MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:

Köbenhavn: Grabara, Ankersen, McKenna, Diks, Jelert, Mattsson, Falk, Diogo Goncalves, Elyounoussi, Claesson, Achouri.

Man. City: Ederson, Walker, Stones, Rúben Dias, Ake, Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne, Foden, Alvarez, Haaland.

Sodnik: Jose Maria Sanchez Martinez (Španija)


RB LEIPZIG - REAL MADRID

Verjetni postavi:

Leipzig: Gulácsi, Henrichs, Orban, Klostermann, Raum, Seiwald, Schlager, Olmo, Simons, Openda, Šeško.

Real Madrid: Lunin, Carvajal, Nacho, Tchouameni, Mendy, Valverde, Kroos, Camavinga, Brahim Díaz, Vinicius Junior, Rodrygo.

Sodnik: Irfan Peljto (BiH)

Povratni tekmi bosta 6. marca.


Sreda ob 21.00:
PARIS SG - REAL SOCIEDAD

Verjetni postavi:

Paris SG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Danilo, Hernandez, Zaire-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz, Dembele, Mbappe, Barcola.

Real Sociedad: Remiro, Galan, Le Normand, Zubeldia, Traore, Merino, Zubimendi, Mendez, Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea.

Sodnik: Marco Guida (Italija)


LAZIO - BAYERN

Verjetni postavi:

Lazio: Provedel, Marušić, Romagnoli, Mario Gila, Hysaj, Guendouzi, Vecino, Luis Alberto, Isaksen, Immobile, Felipe Anderson.

Bayern: Neuer, Mazraoui, Upamecano, Kim, Guerreiro, Kimmich, Goretzka, Sane, Müller, Musiala, Kane.

Sodnik: Francois Letexier (Francija)

Povratni tekmi bosta 5. marca.


Torek, 20. februarja, ob 21.00:
INTER - ATLETICO MADRID
PSV EINDHOVEN - BORUSSIA DORTMUND

Povratni tekmi bosta 13. marca.

Sreda, 21. februarja, ob 21.00:
PORTO - ARSENAL

NAPOLI - BARCELONA

Povratni tekmi bosta 12. marca.

Leipzig s Šeškom v Ligi prvakov izziva Real Madrid