Urban Lesjak, igralec tekme proti Severni Makedoniji, je že v prvem polčasu zbral deset obramb. Foto: EPA
Urban Lesjak, igralec tekme proti Severni Makedoniji, je že v prvem polčasu zbral deset obramb. Foto: EPA
Sorodna novica Makedonci le predigra za glavna slovenska izziva

Slovenski rokometaši so z zmago začeli drugi del tekmovanja na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Z 31:21 so premagali Severno Makedonijo. Tekmeca so lomili večji del prvega polčasa, zlomili so ga v zaključku, ko so z delnim izidom 4:0 povedli s 13:9.

V nadaljevanju je prednost rasla, po delnem izidu 6:1 so povedli že s +9 (12:21), najvišjo prednost so si zagotovili prav ob koncu (21:31).

Urban Lesjak je bil igralec tekme med Severno Makedonijo in Slovenijo. Foto: EPA
Urban Lesjak je bil igralec tekme med Severno Makedonijo in Slovenijo. Foto: EPA

Lesjak: Samozavest in osredotočenost
"Veseli smo, da smo po tisti tekmi z Belorusi videli, kaj nam prinaša zmago, to so obramba in lahki zadetki. Tudi danes, od začetka, smo imeli težave pri postavljeni obrambi in tako bo do konca prvenstva. Naš recept je popolnoma preprost: dobra obramba in goli iz hitrih napadov," je v uvodu za Televizijo Slovenija dejal igralec tekme, vratar Urban Lesjak, ki je dosegel nekaj pomembnih obramb in poskrbel, da je z njimi postavil temelje zmagi. Začetek prvega polčasa ni bil tako bleščeč, a v nadaljevanju so varovanci Ljubomira Vranješa stopili na plin in zmagali. "Vse je povezano s tem, da ni treba razmišljati, kaj boš počel v sami igri. Ko si sproščen, se stvari odvijajo same od sebe. Fantje so mogoče prišli do točke samozavesti, ko vedo, da so sposobni sami zdržati dvoboje ena na ena, da ne more proti nam vsak igrati preprosto dva na dva. To je ključ: samozavest in osredotočenost," je dodal.

Naslednji tekmec je Švedska, proti kateri bo slovenska reprezentanca igrala v petek ob 20.30. "Če želimo med osem, moramo dobiti vse tri tekme. Vse so enako pomembne. Sposobni smo jih premagati, malce nam gre mogoče na roko to, da je tekma pozno in da se telesa lahko malce regenerirajo. Za nami je četrta tekma. Gremo naprej," je še povedal Lesjak.

Lahki zadetki so jih pripeljali do zmage
"Pozna se, da nimajo toliko igralcev za rotacijo, a navsezadnje smo tudi mi odigrali obrambo in napad," pa je po tekmi povedal Nejc Cehte, ki je v svojo statistiko vpisal štiri zadetke. "Po začetni tremi smo se malce sprostili, tekli, obramba na čelu z Urbanom je bila na dobri ravni. Potem smo dosegli nekaj lahkih zadetkov, ki so nas vodili naprej v zasluženo zmago," je dodal.

Analiza tekme Slovenija - Severna Makedonija