Bratje Prevc so za zdaj 33-krat nastopili na isti tekmi svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Bratje Prevc so za zdaj 33-krat nastopili na isti tekmi svetovnega pokala. Foto: www.alesfevzer.com

Na portalu Športni SOS tokrat odgovarjamo na vaša vprašanja o smučarskih skokih. Še vedno ste vabljeni k postavljanju vprašanj (ne glede na šport).

Vabljeni k sodelovanju

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.

Športni SOS deluje tudi v avdioobliki ‒ naročite se na podkast SOS-odmev!

Sorodna novica Lanišku doskok preprečil zmago v Zakopanah

1677. Peter Prevc je bil v Zakopanah najslabše uvrščeni od vseh treh bratov Prevc. Ali se je to že kdaj (in kolikokrat) zgodilo? Torej, da bi na posamični tekmi nastopili vsi trije bratje in bi bil Peter najslabši med njimi?
Marko Križnič

Omenjeni pogoj − da so vse vsi trije bratje Prevc uvrstili na isto tekmo svetovnega pokala − se je do zdaj zgodilo na 33 tekmah.

Peter Prevc je bil med njimi najslabši na treh tekmah, ob omenjeni tekmi v Zakopanah se je, zanimivo, to še dvakrat zgodilo v Engelbergu. Uvrstitve bratov so v spodnji tabeli, poročilo tekme pa dobite s klikom na ime kraja.

TekmaPeter PrevcCene PrevcDomen Prevc
Engelberg 201633291
Engelberg 2020331017
Zakopane 202131248

1678. Kdo pa je bil na teh tekmah največkrat najboljši?
Marko Križnič

To je bil Peter Prevc, ki je bil najboljši na 19 tekmah, na teh je skupaj osvojil 817 točk. Sledi Domen, ki je dobil 11 bratskih obračunov, na katerih je skupaj zbral 687 točk. Cene pa je dobil tri obračune, skupaj je osvojil 203 točke.

Sorodna novica Domen dvakrat v dno skakalnice, Peter po 2 letih in pol brez točk

1679. Na kateri tekmi pa so bili skupaj najuspešnejši?
Marko Križnič?

Če upoštevamo točkovno merilo, gre za zgoraj omenjeno tekmo v Engelbergu 2016, ko so skupaj osvojili 102 točki. Veliko večino jih je z zmago prispeval Domen Prevc.

Lahko pa za merilo vzamemo tudi 'najboljšo uvrstitev najslabšega med tremi'. Enkrat samkrat se je zgodilo, da so se vsi trije uvrstili med najboljših 15, bilo je lani v Val di Fiemmeju, ko je Peter osvojil sedmo mesto, Domen je bil 14., Cene pa 15.