Prevlado Celja so do zdaj prekinili le Prule 67 (2002), Gorenje (2003) in Gold Club (2005). Foto: RTV SLO
Prevlado Celja so do zdaj prekinili le Prule 67 (2002), Gorenje (2003) in Gold Club (2005). Foto: RTV SLO
Koprčani, polfinalisti Pokala EHF, še nikoli niso osvojili slovenskega pokala. Foto: EPA
V Celju za rokometni pokal

Varovanci Slavka Iveziča se bodo v polfinalu pred kamerami Televizije Slovenija pomerili s hrpeljskim Gold Clubom, drugi par sklepnega turnirja pa je Cimos Koper - Trimo Trebnje. Finale bo v nedeljo ob 17. uri prav tako v neposrednem televizijskem prenosu.

Reprezentančni premor izboljšal vzdušje
Celjani so v letošnji sezoni dobili vse tri medsebojne obračune s Hrpeljci. Nazadnje so se pomerili v sredo, ko je bilo v prvem krogu končnice državnega prvenstva 26:32. "Po izpadu iz Evrope, kjer nismo dosegli zastavljenih ciljev, je prišlo do zasičenosti ekipe, s tem pa tudi slabših predstav v domačem prvenstvu. Rekel bi, da nam je tedenski reprezentančni premor dobro prišel. Vzdušje na treningu je precej boljše, tudi sredina predstava in odnos do igre je bil na drugačni ravni kot pred premorom," pravi Ivezič.

Lazar: Celjani nesporni favorit
Trener Gold Cluba Vojko Lazar se zaveda, da so Celjani favoriti: "V sredo smo igrali slabo, zato v soboto pričakujem boljšo predstavo. Imamo težave s poškodbami, saj sta se poškodovala kapetan Radoslav Stojanovik (zlom prsta) in Božidar Markičević. Brez njiju bo treba na novo postaviti igro in se čimbolj zoperstaviti Celju, ki je seveda nesporen favorit v tem obračunu."

Koprčani računajo na sredino ponovitev
Tudi Cimos Koper in Trimo sta se pomerila v sredo, visoko, s 37:29, pa so slavili Primorci. "Sredina zmaga proti Trebanjcem je za nas pomenila dober uvod v končnico prvenstva. Vseeno se zavedamo, da je pokalna tekma nekaj čisto drugega in da so Trebanjci za nas zmeraj neugoden tekmec," je pred polfinalnim obračunom previden trener Kopra Matjaž Tominec.

Trebanjci brez bele zastave
Njegov kolega na dolenjski klopi Marko Šibila računa na pokalni dejavnik presenečenja: "Veseli smo, da smo se ponovno uvrstili na finalni turnir. Vseeno v Celje ne prihajamo z belo zastavo. Kakovost je na strani Cimosa, a na pokalnih tekmah se lahko zgodi marsikaj."

ZAKLJUČNI TURNIR, Celje
Sobota ob 15.30:

CIMOS KOPER - TRIMO TREBNJE
Ob 18.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GOLD CLUB
Nedelja ob 14.30:
Tekma za 3. mesto
Ob 17.00:
Finale

R. K.

V Celju za rokometni pokal