Jure Natek je prepričan o zmagi. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek je prepričan o zmagi. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija
Vodstvo reprezentance je blizu izpolnitve cilja. Foto: MMC RTV SLO
Pred rokometaši obračun z Izraelci

Glede na to, da je Izrael že doma padel s 36:28, nov par točk za Slovence ne bi smel biti vprašljiv. "Tekma z Nemčijo je za nami, na vrsti je nov dan in nov tekmec. Izraelcev ne podcenjujemo, a na Kodeljevem pride v poštev le zmaga. Boljši smo, kar bomo dokazali tudi na igrišču," napoveduje Jure Natek.

Slovenija bo srečanje odigrala brez Davida Špilerja, ki še ni dobil zelene luči zdravniške službe, in Boštjana Kavaša, ki ima težave z modrostnim zobom. Na drugi strani naj bi zaradi operacije kolena manjkal najučinkovitejši izraelski igralec s prvega srečanja Avishay Smoler.

Požun: Utrujenosti ni
"Na skupnih pripravah smo že od 2. junija, kljub dolgi in naporni sezoni pa pri igralcih ni opaziti utrujenosti ali naveličanosti. Visok poraz v Hamburgu je že pozabljen, na vrsti je zelo pomembna tekma z Izraelom, naš edini cilj pa dve točki. Na sredini tekmi nameravam enakovredno porazdeliti minutažo med mojimi varovanci, računam tudi na podporo gledalcev," pravi selektor Miro Požun, ki pričakuje, da bo na drugi tekmi v Stuttgartu Nemčija premagala Belorusijo, kar bi pred nedeljskim srečanjem (16.00) v Minsku pomenilo, da Slovencem za pot na evropsko prvenstvo v Avstrijo (19.-31. januar 2010) zadošča tudi poraz z 11 goli razlike.

SKUPINA 5, 7. krog

Sreda ob 18.15 (prenos na TVS 2):
SLOVENIJA - IZRAEL

NEMČIJA - BELORUSIJA

Lestvica:                               
NEMČIJA 6 6 0 0 +79 12 točk
SLOVENIJA 6 4 0 2 +55 8
BELORUSIJA 6 4 0 2 +35 8
IZRAEL 6 2 0 4 -15 4
BOLGARIJA 8 0 0 8 -154 0



A. V.
Pred rokometaši obračun z Izraelci