Krimovkom ni uspelo ustaviti Madžark. Varovanke Uroša Bregarja ostajajo pri eni zmagi in remiju na osmih tekmah v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovkom ni uspelo ustaviti Madžark. Varovanke Uroša Bregarja ostajajo pri eni zmagi in remiju na osmih tekmah v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so porazno odprle tekmo proti tradicionalnim tekmicam iz madžarske prestolnice. V njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani: obramba je bila podobna švicarskemu luknjičavemu siru, prvi gol v napadu so dosegle ob koncu šeste minute prek Francozinje Oceane Sercien-Ugolin, le minuto pozneje pa je domači trener Uroš Bregar zahteval minuto odmora pri zaostanku 1:6.

Krimovke morale priznati premoč Ferencvarosu

Bregarjeva "lekcija" obrodila sadove
Bregar je v enominutnem premoru pošteno okrcal svoje varovanke, ostre besede pa so naletele na prava ušesa. Ljubljanske rokometašice so v nadaljevanju zagospodarile v praznih Stožicah, z veliko boljšo predstavo v obeh smereh so po golu Valentine Klemenčič v 23. minuti rezultat izenačile na 9:9, le minuto zatem pa je novopečena nizozemska reprezentantka Harma van Kreij svoje soigralke povedla do prvega vodstva na tekmi z 10:9. Polčas se je končal s 13:13.

V 54. minuti semafor kazal -8
Uvodne minute drugega dela so znova minile v znamenju gostij, ki so v 37. minuti znova ušle na štiri gole (16:20). Bregar je znova v zgodnjem delu polčasa zahteval minuto odmora, a tokrat ni predramil svojih varovank. Ljubljančanke so bile v nadaljevanju ves čas korak za tekmicami, po zaostanku osmih golov v 54. minuti (21:29) pa je bilo popolnoma jasno, da bodo doživele peti poraz na največji klubski sceni.

Ljubljanska ekipa je na dosedanjih osmih tekmah premagala nemški Bietigheim-Bissingen ter remizirala z ruskim Rostovom in Bukarešto in doživela pet porazov. Dvakrat je izgubila proti Ferencvarosu, po enkrat pa proti Bukarešti, norveškemu Kristiansandu in francoskemu Metzu.

Šest golov Sercien Ugolinove, pet Klemenčičeve
V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najučinkovitejša Oceane Sercien-Ugolin s šestimi goli, enega manj je dosegla Valentina Klemenčič. Skupinski del Lige prvakinj se bo zaradi evropskega prvenstva nadaljeval 9. januarja, ko bodo krimovke gostovale pri Bietigheim-Bissingenu.

Bregar: Nismo izkoristili vseh priložnosti
"Prvih deset minut smo igrali slabo, nato smo posegli po spremembah tako v napadu kot tudi v obrambi, kar je izboljšalo igro, predvsem v napadu. Na začetku drugega polčasa so bile tekmice izvrstne, težko smo jih ustavljali. Žal nismo izkoristili vseh strelov s sedmih metrov in lahkih priložnosti, ki smo si jih priigrali,”
je dejal trener Krima Uroš Bregar.

LIGA PRVAKINJ, 9. krog

KRIM MERCATOR - FERENCVAROS
26:32 (13:13)

Krim Mercator: Vojnović, Risović, Vieira 2, Jurič, Sercien Ugolin 6, Žabjek 4, Pletikosić, van Kreij 2, Klemenčič 5, Konatar 2, Ljepoja 1, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero 1, Svetik 2.

Ferencvaros: Biro, Pasztor, Schatzl 2, Szucsanszki, Csiszar-Szekeres, Janurik, Kisfaludy, Kovacs 2, Bölk 5, Marton 1, Malestein 8, Toth, Klujber 1, Hafra 8, Kovacsics 2, Behnke 3.

Sedemmetrovke: 2/4; 4/5

Izključitve: 2 min; 6 min

Nedelja:
ESBJERG - METZ

Preloženo:
KRISTIANSAND - ROSTOV

BUKAREŠTA - BIETIGHEIM

Preložena tekma 3. kroga:
BUKAREŠTA - ROSTOV
22:27 (10:16)

Vrstni red: Rostov 13, Bukarešta 11, Ferencvaros 8, Kristiansand 7, Metz 6, Krim 4, Esbjerg 3, Bietigheim 2 točki.