Celjani so se znašli v težkem položaju. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so se znašli v težkem položaju. Foto: www.alesfevzer.com

Za preboj v izločilne boje bodo morali varovanci Tomaža Ocvirka v zadnjih šestih tekmah skupinskega dela premagati še katerega od favoriziranih tekmecev v skupini B. Na naslednji tekmi proti Zagrebu prihodnji četrtek sta dve točki nujni, pozneje pa bodo presenečenje iskali še po daljšem premoru v letu 2021 na tekmah proti Veszpremu doma (10. 2.), Kielu v gosteh (17. 2), Barceloni doma (24. 2.) in Aalborgu v gosteh (3. 3.).

Gostitelji so v dvoboj krenili odločno in v peti minuti povedli s 3:1. Celjani v uvodu niso našli poti mimo razpoloženega beloruskega vratarja Ivana Maroza, potem pa se jim je le odprlo. Že sedem minut pozneje so slovenski prvaki povedli s 7:4. Motor je nato strnil obrambo, preprečeval lahke zaključke Celjanov, v napadu pa je odlično delovala predvsem igra na krožnega napadalca. Posledica je bilo izenačenje na 7:7 v 18. minuti. V nadaljevanju prvega dela se je razigral Žiga Mlakar, ki je dosegel tri gole zapored, a je bilo nekaj naivnih napak v obrambi ter zapravljena sedemmetrovka vzrok za vodstvo Ukrajincev za dva zadetka. Dodatne težave je predstavljala še poškodba Domna Novaka, ki je vskočil na desno krilo namesto Gašperja Marguča (koronavirus) in Tima Cokana, ki je v Zaporožje odpotoval z načetim gležnjem. Slednji je moral nato v nadaljevanju stisniti zobe, še naprej pa je Celjane v igri držal Mlakar, ki je v prvem polčasu dosegel pet golov (14:13).

V drugem delu so domači rokometaši hitro prišli do najvišje prednosti na tekmi (20:16), Celjani pa so se po zaslugi spremenjene obrambe na 5-1 s takojšnjim delnim izidom 3:0 priključili, Mlakar pa je z osmim golom izenačil na 22:22. Sledila je napeta končnica, gostje pa so imeli tri priložnosti, da bi povedli, a jih niso izkoristili, na drugi strani so Ukrajinci z dvema goloma pred zadnjimi devetimi minutami znova nekoliko pobegnili (27:25). Patrik Leban je v 56. minuti še izenačil na 27:27, a so Ukrajinci znova po dveh napakah Celjanov v napadu povedli za dva gola, zdržali zadnji nalet slovenskih predstavnikov ter dobili še tretji obračun zapored v Ligi prvakov. Najučinkovitejši je bil v celjski vrsti Mlakar z devetimi zadetki, pri domačih pa Vjačeslav Bohan s šestimi.

Celjani po novem grenkem poraz vse dlje od osmine finala

9. KROG, skupina B:
MOTOR ZAPOROŽJE – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 31:29 (14:13)
Bohan 6, Malašinskas 5, Puhovski in Horiha po 4, Babičev, Orbović in Minotski po 3, Denisov 2, Kubatko 1; Mlakar 9, Šarac 5, Horžen 4, Kodrin in Leban po 3, Razgor, Grošelj, Novak, Naćinović in Cokan po 1.

Sedemmetrovke: 3/1; 2/0
Izključitve: 8 min; 4 min
Rdeči karton: /.


AALBORG – BARCELONA 32:35 (15:19)
Dolenec 2, Janc in Makuc (vsi Barcelona) brez gola.

VESZPREM – KIEL 41:33 (19:19)
Marguč 4; Zarabec 1.

Preloženo:
ZAGREB – NANTES

Lestvica: Barcelona 16, Veszprem 13, Aalborg 10, Kiel 7, Zaporožje 6, Nantes 4, Celje 2, Zagreb brez točk.


Skupina A:
FLENSBURG – PICK SZEGED 26:24 (11:10)

MEŠKOV BREST – ELVERUM 29:27 (15:17)

Preloženo:
PSG – KIELCE

PORTO – VARDAR

Lestvica: Kielce 13, Flensburg 11, Meškov 9, PSG in Porto po 6, Vardar 3, Elverum in Pick Szeged po 2 točki.