Foto:
Foto:
Lee Bowyer

V 82. minuti dvoboja med Newcastlom in Aston Villo (0:3), ki si ga je ogledlo 50.000 gledalcev, sta si nenadoma v lase skočila nekdanji angleški reprezentant Lee Bowyer in sedanji Kieron Dyer.

Potem ko sta si izmenjala nekaj udarcev, so ju ločili soigralci, mirili pa so ju tudi nogometaši Aston Ville. Rahlo zmedeni sodnik je po posvetovanju s pomočniki obema pokazal rdeči karton. Igralca sta se takoj po tekmi opravičila vodstvu kluba in navijačem. Klub je Bowyerja, ki je začel pretep, kaznoval s šesttedenskim odvzemom plače (469.000 dolarjev). Dyer jo je odnesel brez kazni.

"Bowyerja smo ustrezno kaznovali in obenem opozorili, da si takega obnašanja ne bo smel več dovoliti. Kazen je doslej najvišja v zgodovini kluba," so zapisali v vodstvu kluba in dodali, da se bodo pritožili na rdeči karton, ki ga je sodnik domnevno neupravičeno dodelil Dyerju.

Oba petelina bosta ostala pri Newcastlu, so se odločili v tem angleškem premierligašu, čeprav so nekateri navijači zahtevali odhod obeh. "Bowyer in Dyer sta se v nedeljo pogovarjala in smejala o tem dogodku. Očitno oba obžalujeta, kar se je zgodilo," je dejal trener Newcastla Graeme Souness.

"Ne pomnim, da bi se kdaj zgodilo kaj podobnega. To je prava sramota za klub in vse naše navijače. Zelo sem jezen, saj je bila v slačilnici zadnje mesece dobra klima in sožitje med igralci," je bil besen kapetan Alan Shearer.