Tennys Sandgren je bil diskvalificiran po le nekaj minutah. Foto: EPA
Tennys Sandgren je bil diskvalificiran po le nekaj minutah. Foto: EPA

Tennys Sandgren je igral proti rojaku Christopherju Eubanksu. Izid v prvem nizu je bil 1:0 in 40:40 za Sandgrena. Pobiralec je žogico vrgel Sandgrenu, ta je po nesreči pristala v njegovem mednožju. Tenisač je žogico odbil, nato pa se je odbila od ograde in trčila v linijskega sodnika. Glavni sodnik je prekinil dvoboj in zmago dodelil Eubanksu.

Kot je sporočil 30-letni Američan prek Instagrama, je le odbil žogico, s katero ga je nesrečno zadel pobiralec žogic.

Sandgren je prevzel odgovornost za nesrečni incident, prek Instagrama pa slikovito s humorjem opisal dogodek: "Danes me je v 'lešnike' zadela žogica pobiralca, ki jo je vrgel z malo preveč elana, jaz sem jo odbil v ograjo. Od tam se je odbila v zadnjo plat sodnika, ki je ravno korakal na drugo stran, kar je pomenilo predajo. Kako pa kaj vaš večer?"

Nekaj podobnega se je zgodilo Novaku Đokoviću lani na OP-ju ZDA, le da je Srb namenoma močno udaril po žogici, ki je nato nesrečno v grlo zadela linijsko sodnico.

Ženski finale bolj spremljan kot moški
Ko smo pri grand slamu v New Yorku, sobotni ženski finale odprtega teniškega prvenstva ZDA med Britanko Emmo Raducanu in Kanadčanko Leylah Fernandez je spremljalo več gledalcev kot nedeljski moški finale med Srbom Novakom Đokovićem in Rusom Daniilom Medvedjevom. Po poročanju ESPN-ja je ženski finale spremljalo 3,4 milijona ljudi, medtem ko si je moški finale ob vrhuncu ogledalo 2,7 milijona gledalcev.