Varovanci Tomaža Ocvirka bi z zmago naredili bržkone odločilni korak k novemu naslovu državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Varovanci Tomaža Ocvirka bi z zmago naredili bržkone odločilni korak k novemu naslovu državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Moštvi se bosta znova pomerili po 14 mesecih, saj sta nazadnje igrali 4. februarja 2020, ko se je obračun v Velenju končal z remijem 23:23. Zaostala tekma 10. kroga bi morala biti že novembra, a je bila zaradi različnih vzrokov prestavljena.

Sedem krogov pred koncem imajo Celjani pet točk naskoka pred Velenjčani in sedem pred tretjimi Trebanjci. Z zmago na 121. derbiju bi varovanci Tomaža Ocvirka najbrž že prišli do odločilne prednosti za nov naslov, medtem ko bi bilo ob porazu prvenstvo še odprto.

Celjani ne bodo mogli računati na poškodovane Josipa Šarca, Filipa Ivića, Jana Grebenca in Tobiasa Cvetka.

Iz tabora Celja pred derbijem z Gorenjem

Ocvirk: Gremo po zmago, a vemo, da pot do nje ne bo lahka
"Pred nami sta zelo pomembni tekmi v domačem prvenstvu. Najprej v sredo doma Gorenje Velenje in nato še v nedeljo Koper v gosteh. temu se bomo seveda posvetili v drugi polovici tedna, zdaj pa je ves naš fokus usmerjen k derbiju z Velenjčani. Šlo bo za zahtevno tekmo in zaradi številnih poškodb, ki so se nam zgodile, je zelo pomembno, da smo že med sezono veliko priložnosti ponujali mladim igralcem, ki prevzemajo vse več odgovornosti. Po drugi strani smo veseli, da se nekateri poškodovani vračajo. Že v Parizu smo bili z Vidom Potekom in Tilnom Kodrinom v obrambi veliko bolj kompaktni in pričakujem, da bomo v sredo še na višji ravni. Smo optimistični, dobro se pripravljamo na zahtevnega in kakovostnega tekmeca, s katerim že zelo dolgo časa nismo odigrali prvenstvene tekme, zato jo verjetno kar oboji željno pričakujemo. Želimo si zmage, kjer se seveda zavedamo, da pot do nje ne bo lahka. Na tekmi moramo biti maksimalni, odgovorni, glave morajo biti na pravem mestu in osredotočeni le na naloge, ki so pred nami. Verjamem v fante, v to ekipo, prepričan sem, da bo v sredo želja po uspehu na najvišji ravni, zato lahko pričakujemo zanimivo tekmo,"
napoveduje trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

Gorenje po derbiju s Celjani konec tedna čaka še polfinale Pokala EHF proti atenskemu AEK-u. Foto: www.alesfevzer.com
Gorenje po derbiju s Celjani konec tedna čaka še polfinale Pokala EHF proti atenskemu AEK-u. Foto: www.alesfevzer.com

Panjtar: Če bomo pravi, bomo zmagali.
Velenjčani mirno pričakujejo obračun v Zlatorogu. Ob morebitni zmagi bi se večnim tekmecem približali le na tri točke zaostanka. "V sredo nas čaka zelo zahtevna tekma proti večkratnim državnim prvakom. Dobro se pripravljamo na nasprotnike, v Celju pa pričakujemo zelo zahtevno tekmo," pravi trener Velenjčanov Zoran Jovičić, medtem ko vratar Aljaž Panjtar dodaja: "Pričakujemo izenačeno tekmo, v kateri bodo odločale malenkosti in dnevna forma. Mi gremo v Celje neobremenjeni, dobro smo trenirali in čas je, da to pokažemo na terenu. Zavedamo se, kaj prinaša ta tekma. Če bomo pravi, bomo zmagali."

Srečanje v Zlatorogu se bo začelo ob 17.30. Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

ROKOMET

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

LIGA NLB

Preložena tekma 10. kroga, sreda ob 17.30:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – GORENJE VELENJE

Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Lestvica:                           
CELJE PIVOVARNA LAŠKO  19 19 0  0 38
GORENJE VELENJE        19 16 1  2 33
TRIMO TREBNJE          19 15 1  3 31
KOPER 2013             20 11 1  8 23
JERUZALEM ORMOŽ        21 11 1  9 23
RIKO RIBNICA           21 10 1 10 21
SLOVENJ GRADEC         21 10 1 10 21
URBANSCAPE LOKA        21  9 2 10 20
GROSIST SLOVAN         21  6 2 13 14
DOBOVA                 18  7 0 11 14
MARIBOR BRANIK         18  6 1 11 13
LJUBLJANA              19  4 2 13 10
KRKA                   20  2 4 14  8
BUTAN PLIN IZOLA       19  2 3 14  7