ACH v štirih medsebojnih dvobojih še ni premagal Toursa. Foto: BoBo
ACH v štirih medsebojnih dvobojih še ni premagal Toursa. Foto: BoBo

Francozi ne sodijo med najbogatejše evropske ekipe, zato največjih zvezdnikov tega športa nima. Je pa ekipa kompaktna in neugodna za vse. To je že dokazala s presenetljivo gostujočo zmago proti Resovii Rzezowu.

Po drugi strani Tours ne blesti v francoskem prvenstvu. Po enajstih krogih je vknjižil pet zmag in šest porazov, ne najboljša forma daje optimizem slovenskim prvakom, ki so v zadnjem času sanirali poškodbe, ujeli ritem in so spet prvi favoriti slovenskega prvenstva.

"V polnem Tivoliju pričakujemo francoske prvake, ki so letos že dokazali, da gre za izjemno kakovostno moštvo, predvsem z zmago na težkem gostovanju na Poljskem. Prepričan sem, da lahko s pravim pristopom in energijo v sredo dosežemo prvo zmago v letošnji Ligi prvakov. Pritiskati bomo morali s servisom in biti pravi v blok-obrambi. Nadejamo se pozitivnega rezultata," je optimistično razpoložen trener Radovan Gačić.

Podobno razmišlja tudi izkušeni Alen Šket: "Čaka nas nova tekma Lige prvakov v Tivoliju, kjer znova pričakujemo odlično vzdušje in pravi odbojkarski spektakel. Za uspeh proti francoski ekipi bomo morali igrati našo najboljšo igro. Mislim, da smo v dobri formi in da je napočil čas za prvo zmago v letošnji Ligi prvakov."

Tekmeca sta se v Ligi prvakov v preteklosti merila štirikrat, vse tekme so dobili Francozi. Oranžni zmaji so bili še najbližje tekmecem na zadnjem obračunu, leta 2013, ko so v gosteh izgubili z 2:3. Glavni napadalni orožji francoske ekipe sta Brazilec Aboubacar Neto, ki ni edini Brazilec v ekipi, ter estonski reprezentant Märt Tammearu.

LIGA PRVAKOV (M), skupina B, 3. krog

Sreda ob 18.00:
ACH VOLLEY – TOURS
RESOVIA RZESZOW – TRENTINO

Vrstni red: Trentino 6, Rzeszow in Tours po 3, ACH Volley brez točk.

PREOSTALE TEKME ACH-ja:
21. 12.: RESOVIA RZESZOW – ACH VOLLEY
10. 1.: ACH VOLLEY – TRENTINO
17. 1.: TOURS – ACH VOLLEY