Martin Bohinc je v 27. minuti dosegel tretji zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Bohinc je v 27. minuti dosegel tretji zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com

19. decembra so Jeseničani v rednem delu izgubili proti Gardeni z 1:6. To je bil začetek krize, ki je pomenila, da so na lestvici padli na sedmo mesto in si niso neposredno zagotovili nastopa v končnici. Anthony De Luca je dosegel hat-trick. Tokrat se je izjemni napadalec znova izkazal s tremi zadetki v zadnji tretjini in zrežiral veliko vrnitev Gardene.

Odličen start Jeseničanov
Jeseničani so pred 670 gledalci v Podmežakli odlično odprli tekmo. Maks Selan je z natančnim diagonalnim strelom zatresel mrežo v 3. minuti, ko so imeli železarji prednost igralca več. Že v 8. minuti je Žan Jezovšek povišal na 2:0 po podaji Tadeja Čimžarja.

Po izjemnem prodoru Kumanovića vse kazalo na gladko zmago
Na začetku druge četrtine je Gardena ekspresno izenačila. Matteo Luisetti je bil najprej natančen v 22. minuti po napaki Anžeta Prostorja za vrati, nato pa je zadel še ob prednosti igralca več 38 sekund zatem, ko je spretno podstavil palico po strelu De Luce z desne strani. Jeseničani so se hitro pobrali. Martin Bohinc je v 27. minuti poskrbel za novo vodstvo, nato pa je Lovro Kumanović prodrl po levi strani, zadrsal pred vrata in v padcu mojstrsko ukanil še vratarja Paula Hoferja. Po 40 minutah so Jeseničani vodili s 4:2 in imeli vse niti igre v svojih rokah.

De Luca v desetih minutah zrežiral preobrat
Bradley McGowan je v 46. minuti znižal, a je že 46 sekund zatem razigrani Selan z natančnim strelom pod prečko z leve strani povišal na 5:3. Ko so imeli gostitelji vse pod nadzorom, je Erik Svetina izgubil plošček pred svojimi vrati v 49. minuti. De Luca je prišel sam pred Usa, ga preigral in z bekendom zatresel mrežo. V 54. minuti je moral na kazensko klop Prostor zaradi zadrževanja s palico. Odlični De Luca je z močnim strelom z desne strani izenačil na 5:5.

Gardena je dobila silovit zalet. V zadnjih minutah je močno pritisnila (streli na vrata v zadnji tretjini 5:17). De Luca je minuto in 21 sekund pred koncem zadel še tretjič v zadnji tretjini. Branilci Jesenic so ostrostrelcu pustili preveč prostoru in z natančnim strelom je poslal plošček od vratnice v mrežo. Us je pol minute pred koncem zapustil vrata in McGowan je zatresel prazno mrežo za potrditev zmage gostov. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 26:41.

Gal Koren je bil zelo razočaran po polomu v torek v Tivoliju, tokrat pa so njegovi varovanci prikazali precej boljšo predstavo. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Koren je bil zelo razočaran po polomu v torek v Tivoliju, tokrat pa so njegovi varovanci prikazali precej boljšo predstavo. Foto: www.alesfevzer.com

Povše in Panasenko odločila v Linzu
Ekipa RST Pellet Celje je v kvalifikacijski skupini A začela brez dodatnih točk, a je že dobila prve tri. Trener Gal Koren je po porazu na tekmi državnega prvenstva v Tivoliju proti Olimpiji z 0:9 poudaril, da bo že prvi krog drugega dela Alpske lige ključen.

V Linzu so Celjani dobro začeli, Mikus Mintautiškis je poskrbel za vodstvo v prvi tretjini, isti igralec pa je zadel še za 1:2 ob koncu druge tretjine. Po novem izenačenju domačih v 36. sekundi zadnje tretjine je za tretje vodstvo slovenske ekipe zadel Jure Povše v 50. minuti, šest minut pred koncem pa še Bohdan Panasenko. Gostiteljem kljub poskusu brez vratarja v zadnjih dveh minutah in pol ni uspelo zadeti.

V dodatne kvalifikacije vodita prvi dve mesti
Iz vsake od dveh kvalifikacijskih skupin si bosta prva in druga ekipa zagotovili dodatne kvalifikacije po sistemu na izpadanje na dve zmagi. Zmagovalca teh parov pa se bosta nato pridružila šestim ekipam v končnici. Ritten, Zell am See, Salzburg mladi, Vipiteno, Bregenzerwald in Cortina so si že zagotovili nastop v četrtfinalu.


Drugi del, kvalifikacijska skupina A, 1. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - GARDENA
5:7 (2:0, 2:2, 1:5)
670; Selan 3., 47., Jezovšek 8., M. Bohinc 27., Kumanović 29.; Luisetti 22., 23., De Luca 47., 53., 59., McGowan 46., 60.

STEEL WINGS LINZ - RST PELLET CELJE
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
200; Lindner 28., Rappold 41.; Mintautiškis 4., 38., Povše 50., Panasenko 54.

Lestvica:                    * x       
SIJ ACRONI JESENICE     1  0 0 0 1  6  
GARDENA                 1  1 0 0 0  5  
-------------------------------------  
RST PELLET CELJE        1  1 0 0 0  3  
MERANO                  -  - - - -  3  
STEEL WINGS LINZ        1  0 0 0 1  0  
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih