Pavli Čebulj še ni potrjen za vodjo panoge alpskega smučanja. Foto: BoBo
Pavli Čebulj še ni potrjen za vodjo panoge alpskega smučanja. Foto: BoBo

Čebulja je pred mesecem dni izbral Iztok Klančnik, ki je na začetku aprila postal predsednik zbora za alpsko smučanje. Prva seja tega organa pod novim vodstvom bo v četrtek, kjer pa se glede na odločitev IO-ja napoveduje vroča razprava, povezana s trenersko strukturo in posledično programom za prihodnjo sezono. "Z željo danes odsotnega Klančnika, da se imenovanje Čebulja črta z dnevnega reda, sem bil seznanjen danes in čakam še na pojasnila Klančnika. Mogoče je, da se pred četrtkom želijo še dodatno posvetovati, lahko pa je tudi kaj drugega," je dejal predsednik SZS-ja Enzo Smrekar.

Fak: Ožbolt in Dolenc v velikih čevljih
"Ožbolta in predsednika zbora Marka Dolenca so obuli v velike čevlje, dobila sta mandat in bomo še videli, kako bo šlo. Čaka ju veliko dela in upam, da bosta pokazala določene rezultate,"
pa je dejal član IO-ja in najboljši slovenski biatlonski reprezentant Jakov Fak. O treniranju pred začetkom nove sezone z najuspešnejšim biatloncem na svetu, legendarnim Norvežanom Olejem Einarjem Bjoerndalnom, je dodal: "Dogovorjeni smo, upam, da bo prišlo do realizacije in bom s tem imel dobro izkušnjo."

Nogometaši, košarkarji, rokometaši, hokejisti, atleti in smučarji združujejo moči
Nogometna, košarkarska, rokometna, hokejska, atletska in smučarska zveza snujejo skupno združenje, ob čemer je Smrekar pojasnil: "Omenjenih šest velikih zvez zajema od 80 do 90 odstotkov vsega slovenskega športa po številu članstva, klubov in društev. Glede na to imamo občutek, da smo premalo zastopani na tako rekoč vseh ravneh. Prav tako moramo glede na naše interese skupaj sodelovati pri številnih zakonodajnih pobudah in uvajanju davčnih olajšav, da se neposredno pogajamo. To ni konkurenca Olimpijskemu komiteju Slovenije (OKS), ampak dodatek za boljši in hitrejši razvoj športa. Pogovori potekajo in jih bomo formalizirali tudi s statutom in drugimi dokumenti."

Osem tekem za svetovni pokal in 350.000 evrov dobička
Potrdili so tudi sestave organizacijskih komitejev tekem za svetovne pokale v Planici, na Pokljuki in Ljubnem. Tako kot v Planici, kjer bo delo nadaljevala sestava, ki je vodila tekmovanja v zadnjem desetletju, tudi v preostalih OK-jih ni večjih sprememb. Osem tekem za svetovni pokal pri nas je imelo v pretekli zimi skupaj 6,5 milijona evrov prihodkov, SZS je od tega dobil 760.000 evrov, tekme pa so prinesle 350.000 evrov dobička.