Znova rjavolasa Amy na poti na kliniko. Foto: People
Znova rjavolasa Amy na poti na kliniko. Foto: People
Amy Winehouse
Amy se je v začetku januarja šokantno pobarvala na platinasto blond, a po dveh tednih se je barve že naveličala. Foto: People
Amy Winehouse s soprogom
Tudi pevkin zakon ni rožnat - soprog, ki je trenutno za zapahi, naj bi ji grozil z ločitvijo. Foto: People

"Amy se je odločila, da gre na kliniko po pogovorih s svojo glasbeno založbo, menedžmentom, družino in zdravniki," se je glasila izjava Amyjine založbe Universal Music Group.

"Končno se zaveda, da potrebuje strokovno zdravljenje, da bi se lahko otresla odvisnosti in se pripravila na nastop na podelitvi grammyjev. Nominirana je kar v šestih kategorijah."

Obremenilini posnetek
24-letna Winehousova se je znašla pod hudim pritiskom, naj se vendar strezni, potem ko so se v britanskem tabloidu The Sun pojavile trditve, da je nedavno kadila crack, obtožbam pa je časnik dodal še obremenilni videoposnetek. Skrita kamera je posnela Amyjino drogiranje le nekaj ur preden se je pevka 18. januarja pojavila na sodišču v podporo svojemu 25-letnemu soprogu, Blaku Fielderju-Civilu.

Medtem pa se policija še vedno odloča, ali naj zaradi omenjenega posnetka sproži kazenski postopek zoper Winehousovo.

Povratek na Grammyjih?
Pevka, ki je zaslovela z biografsko pesmijo Rehab, v kateri prepeva, kako nikakor noče na odvajanje, še vedno upa, da se bo lahko udeležila uglednih Grammyjev, zaradi odvajanja pa je že morala odpovedati svoj nastop na nagradah NRJ v Franciji.

"Amy se je prijavila na kliniko z vzajemnim dogovorom in je še naprej deležna podpore vseh, ki jih to zadeva," so dejali pri Universal Music Group.

"Amy je najbolj nadarjena in pomembna glasbena izvajalka svoje generacije in je naredila že pomembne korake na svoji poti do ozdravljenja. Pri Universal Music Group si nič ne želimo bolj, kot da jo vidimo, da si vzame nekaj časa, ki ga potrebuje, da se vrne v polnem zdravju in realizira svojo neverjetno nadarjenost."

In še za konec: "Založba je imela vedno v mislih le najboljše za Amy, v zadnjih mesecih pa jo njena družina in zdravniki usmerjajo na najboljšo pot. Vsi vpleteni menimo, da mora Amy postaviti svoje zdravje pred vse drugo in založba ostaja ob njej, kadar koli nas bo potrebovala."