Igralec se je pri vseh točkah izrekel za nedolžnega. Foto: Reuters
Igralec se je pri vseh točkah izrekel za nedolžnega. Foto: Reuters

Igralec, najbolj znan po svoji vlogi v televizijski seriji The Empire, se je zaslišanja na sodišču v Chicagu udeležil v torek. Sodišče je od vseh vseh obtožb odstopilo, sodnik pa naj bi popolnoma zapečatil njegov primer in izbrisal njegovo kriminalno kartoteko.

Smollett se je v vseh 16 točkah v obtožnici izrekel za nedolžnega, ob tem pa dodal, da je bil iskren že od samega začetka. "Ne bi bil takšen, kot me je mati vzgojila, če bi bil zmožen vsaj delčka tega, česar sem obtožen."

Njegovi odvetniki so v izjavi po končanem zaslišanju zapisali, da je bil žrtev, ki so jo zaradi napačnih in neprimernih pripomb javnosti spremenili v storilca. "Jussie in številni drugi so bili zaradi tovrstnih dejanj prizadeti. Celotna situacija je opomnik, da nikoli ne bi smeli poskušati dokazati resnice s pomočjo javnega mnenja."

Na sodišču se je izrekel za nedolžnega. Foto: Reuters
Na sodišču se je izrekel za nedolžnega. Foto: Reuters

Policisti so v sklopu preiskave odkrili, da naj bi igralec napad nase uprizoril zaradi slave, napredovanja v karieri in želje po višjem plačilu. Znancema, s pomočjo katerih je uprizoril napad, naj bi plačal 3.500 dolarjev, vendar je njegov odvetnik zdaj dejal, da je bil ta denar za prehrano in osebne treninge.

Napadla naj bi ga Trumpova podpornika

36-letni Smollett je 29. januarja prijavil, da sta ga v zgodnjih jutranjih urah na ulici v Chicagu napadla in pretepla dva belopolta Trumpova podpornika, ki sta ga zmerjala zaradi njegove homoseksualnosti in barve kože, polila z belilom za perilo, nato pa mu okoli vratu nataknila zanko za obešanje. S to zanko je potem domnevno napadeni odšel v svoje stanovanje.

A policisti so kmalu posumili, da je z zgodbo nekaj narobe, saj posnetka napada na ulici niso mogli najti kljub varnostnim kameram, so pa v bližini domnevnega napada našli dva priseljenca iz Nigerije, ki so ju zaslišali in potrdili, da gre za igralčeva znanca.

Ustvarjalci serije The Empire so ob incidentu pred časom sporočili, da Smollett v zadnjih dveh epizodah tekoče sezone ne bo nastopil, vendar po poročanju BBC-ja obstaja možnost, da ga bodo zdaj morda tudi povabili nazaj.