"Čeprav je zdaj videti drugače in so potrebne spremembe naših navad, ne bomo živeli tako večno," jih je tolažila.

"Naši otroci se bodo vrnili v šole, ljudje se bodo vrnili v službe, ponovno se bomo zbirali pri verskih obredih, na koncertih in športnih prireditvah," je dejala.

Melania je bila zadnjič v javnosti na konferenci PTA v Virginiji 10. marca. Foto: AP
Melania je bila zadnjič v javnosti na konferenci PTA v Virginiji 10. marca. Foto: AP

49-letna Trumpova je še posebej nagovorila starše z otroki, ki naj pazijo na to, kako v času krize ohranjati zdravje. "Umivanje rok je ključno. Najdite pesmico, ki jo vaši otroci lahko pojejo 20 sekund, medtem ko si umivajo roke. To jih bo naučilo pomena umivanja bacilov in tega, koliko časa je potrebno, da so roke čiste," je nadaljevala.

"Ohranjajte pozitiven odnos in poiščite kaj zabavnega zase in za svoje najdražje."

Kje je Melania?

CNN je ta teden opozoril, da medtem ko ima Melaniin soprog Donald Trump redno govore o izbruhu novega koronavirusa, je sama neverjetno tiho, v čemer se razlikuje od prejšnjih prvih dam in njihovega spoprijemanja s krizami.

Trumpova je v vsem tem času enkrat tvitnila, ko je v nedeljo pozvala ljudi, naj se ne družijo in naj sledijo navodilom pristojnih ustanov za preprečevanje širjenja okužbe.

V javnosti se Melania ni pojavila od 10. marca, ko je nagovorila zbrane na konferenci Zveze staršev in učiteljev (PTA) v Virginiji.

Chrissy Teigen nad prvo damo

Le nekaj dni pred tem je razkrila načrte za teniški paviljon v Beli hiši, s čimer je ponovno razhudila mnoge, češ, ali je to trenutno res njena prva skrb.

Konec februarja sta se zakonca Trump mudila na državniškem obisku v Indiji. Foto: AP
Konec februarja sta se zakonca Trump mudila na državniškem obisku v Indiji. Foto: AP

Nad Trumpovo se je še posebej razbesnela manekenka in ena bolj aktivnih zvezdniških uporabnic Twitterja Chrissy Teigen, ki se je vprašala, kaj točno je prva dama, ki je na čelu kampanje "Bodi boljši" (Be Best), za to storila.

"Je Melania vsaj pomislila, da bi storila v teh časih kaj s tem svojim "bodi boljši" sranjem? Cel dan gledam na svoji časovnici povsem običajne izjemne smrtnike, kako počno vse, da bi osrečili ljudi v tem času, ta priženjena lutka pa se ukvarja s kar koli naj bi že teniški paviljon bil," je začela Teigonova, soproga pevca Johna Legenda.

"Od Donalda slabiča pričakujem, da ne bo za nobeno j**no rabo, ampak ona pa bi se lahko vsaj potrudila, da bi bila boljša. Vse, kar sem videla, da bi ta lutka počela, je, da se nežno dotika božičnih okraskov v ogrinjalu in strmi v ogrinjalu in treplja kipe v drugem ogrinjalu, nato pa si preobleče ogrinjalo v žaljivo jakno."

Jezična Teignova gre že leta močno v nos Trumpu, ki jo je tudi med prvimi zvezdnicami zablokiral na Twitterju.