Jennifer Aniston in Brad Pitt sta se spoznala leta 1998 prek svojih agentov, ki sta organizirala zmenek dveh takrat vročih zvezdnikov. Poročila sta se leta 2000 in se ločila pet let pozneje. Foto: AP
Jennifer Aniston in Brad Pitt sta se spoznala leta 1998 prek svojih agentov, ki sta organizirala zmenek dveh takrat vročih zvezdnikov. Poročila sta se leta 2000 in se ločila pet let pozneje. Foto: AP

Fotografije kažejo 55-letnega igralca med vstopanjem v hotel, kjer so se rojstnodnevne zabave udeležili tudi Gwyneth Paltrow, še ena Pittova nekdanja, pa nekdanji spremljevalec Anistonove John Mayer in njegova nekdanja Katy Perry, tokrat v družbi aktualnega fanta Orlanda Blooma.

Na zabavi niso manjkali niti George in Amal Clooney, Reese Witherspoon, Ellen DeGeneres, Barbra Streisand, Cindy Crawford, Diane Keaton, Jason Bateman, Jon Hamm, Laura Dern, Keith Richards, Robert Downey jr., Sandra Bullock, Kate Hudson in Demi Moore.

Ni pa bilo na zabavi nekdanjega moža Anistonove, 47-letnega igralca Justina Therouxa, s katerim se je igralka razšla februarja lani po dveh letih in pol zakona in sedmih letih zveze.

Številne je presenetilo, da je na zabavo prišel Pitt, saj je bila ločitev leta 2005 za Anistonovo precej boleča – Pitt jo je namreč po petih letih zakona zapustil zaradi Angeline Jolie, s katero se je po 12 letih zveze (od tega dve leti zakona) v ne najlepših okoliščinah razšel septembra 2016.

Zakon z Justinom Therouxom je trajal dve leti in pol – par se je razšel lani. Foto: AP
Zakon z Justinom Therouxom je trajal dve leti in pol – par se je razšel lani. Foto: AP

A neimenovani vir je za revijo People povedal, da sta Anistonova in Pitt v vseh teh letih ostala v stikih, čeprav si nista posebej blizu. "Nimata rednih stikov, samo občasno si pošljeta kak SMS z dobrimi voščili, ko kateri izmed njiju dobi večji projekt ali pa gre za kako posebno priložnost," je še povedal dobro obveščeni vir.

Brez obžalovanj

Anistonova je v zadnji številki Elle spregovorila tudi o svojih razmerjih in povedala, da čeprav njeni zvezi s Pittom in Therouxom nista trajali, pa ima svojo vrednost tudi to, da veš, kdaj končati zvezo.

"Ne čutim praznine. Res je ne," je zatrdila. "Moja zakona sta bila, po mojem osebnem mnenju, zelo uspešna. In ko sta se končala, je šlo za stvar izbire, ker smo izbrali srečo in včasih sreča ne obstaja več znotraj neke določene partnerske zveze."

"Seveda ni šlo vse gladko in ni bil vsak trenutek fantastičen, ampak navsezadnje imamo samo eno življenje in ne bi hotela ostati v neki zvezi zaradi strahu. Strahu pred samoto. Strahu, da ne bom preživela sama. Če ostaneš v zakonu zaradi strahu, svojemu življenju ne delaš nobenih uslug," razmišlja igralka.

"Ko v neko zvezo vložiš veliko dela, pa se na koncu zdi, da ni več nobene možnosti, da bi zveza delovala, je tudi to dobro. Ni to neuspeh. Toliko klišejev imamo glede vsega tega, ki jih je treba preoblikovati. Ker takšno razmišljanje je zelo ozkogledno."

Anistonova je še dodala, da kljub vsej obsesiji, ki jo imajo ljudje z njenim zakonskim stanom, sama nikdar ni polagala pretirano veliko pozornosti samemu zakonskemu stanu. "Nikdar tudi nisem bila tisto dekle, ki bi posedalo in sanjalo o poroki. To niso bile nikdar moje fantazije. Ko sem bila prvič zaprošena za roko, je bilo to zame tako tuje. Moja prioriteta je bila vedno najti dom, v katerem bi se počutila varno."