35-letna igralka Tatyana Ali, najbolj znana po vlogi Ashley v priljubljenem Princu z Bel-Aira. Foto: Reuters
35-letna igralka Tatyana Ali, najbolj znana po vlogi Ashley v priljubljenem Princu z Bel-Aira. Foto: Reuters
Lionel Richie je prejel nagrado za življenjsko delo. Foto: Reuters

Pharrell Williams in Beyonce, pa igralca Lupita Nyong'o in Chiwetel Ejiofor ter športnika Serena Williams in Kevin Durant.

Največ pozornosti pa je na včerajšnji prireditvi deležen 65-letni pevec Lionel Richie, ki je prejel nagrado za življenjsko delo. Nekdanjemu članu skupine Commoders so se na galaprireditvi poklonili tudi s šopkom njegovih največjih uspešnic Hello, Still, Brick House, Jesus is Love, ki so jih izvedli John Legend, Ledisi in Yolanda. Nagrajenec pa je izvedel skladbi Easy in All Night Long.

Drugi nagrajenci so ...
Pharrell Williams, ki je izvedel skladbo Come Get It Bae, je dobil nagrado za najboljšega R&B/pop izvajalca (slavil je še v kategoriji najboljši videospot s skladbo Happy), med ženskami je slavila Beyonce. Pevka in njen mož raper Jay Z, ki sta skupaj na podelitvi izvedla skladbo Partition, sta bila nagrajena za skladbo Drunk Love, in to v kategoriji najboljšega sodelovanja. Za najboljšo skupino je bil imenovan raperski kolektiv Lila Wayna Young Money, za najboljšega novega izvajalca pa je bil imenovan pevec iz New Orleansa August Alsina. V kategoriji naj hiphopizvajalec je slavil Drake, med ženskami pa je bila za najboljšo izbrana Nicki Minaj.

Za najboljši film je bil imenovan 12 let suženj, v kategoriji naj igralcev pa sta slavila igralca iz filma Lupita Nyong'o in Chiwetel Ejiofor, ki pa se nista udeležila prireditve. Športnika leta sta postala teniška igralka Serena Williams in košarkar Kevin Durant.

Skoraj štiri ure dolg spektakel je povezoval komik Chris Rock, Usher je obudil spomin na svojo 20 let trajajočo kariero, Lilo Waynu se je pri skladbi Loyal na odru pridružil Chris Brown, med podeljevalci nagrad pa je bilo opaziti tudi igralko Kerry Washington, ki se je le dva meseca po rojstvu prvorojenca vrnila na sceno, navdušila pa je s svojim videzom, svojo vedno bolj izklesano postavo je pokazala tudi Jennifer Hudson ...

Spodaj si lahko pogledate fotoutrinke s prireditve in same rdeče preproge, kjer so zvezdnice pokazale precej gole kože.