Gibanje ima v Indiji vedno več podpornikov. Foto: Reuters
Gibanje ima v Indiji vedno več podpornikov. Foto: Reuters

"Rad imam svoja starša," je razložil, vendar dodal, da sta se zanj oziroma za njegovo rojstvo odločila zgolj zaradi lastnega zadovoljstva. Prebivalec Mumbaja pravi, da je njegovo življenje čudovito, ampak da vseeno verjame, da mu ne bi smelo biti vsiljeno - in ga noče vsiljevati niti drugim.

"Ne vem, zakaj bi moral še nekoga prisiliti, da gre skozi šolanje in iskanje poklica, še posebej, ker sploh nikoli ni prosil, da bi sploh obstajal," njegove besede povzema RT.

Tovrstno gibanje se je v zadnjem času v Indiji močno razširilo - pojavile so se številne skupine na Facebooku in javna srečanja, ki spodbujajo življenje brez otrok.

Gibanje, ki se trenutno imenuje Ne imejte otrok in je privabilo številne mlade ljudi, namerava imeti v prihodnjih dneh svojo prvo konferenco, s katero želijo storiti korak naprej in postati organizacija, ki širi zavedanje o tem, kako živeti brez otrok.

Podpornike povezujejo z gibanjem, ki zagovarja, da bi bil svet boljši, če bi človeštvo potihoma izumrlo, privabilo pa je predvsem indijske pare, ki pravijo, da so jih zaradi odločitve, da nočejo imeti otrok, številni obsojali.