Največji Zemljan je Ukrajinec

Amarilis Espinoza, predstavnica za stike z javnostmi knjige svetovnih rekordov, je povedala, da je najvišji človek na svetu visok 2,57 metra. "Leonid Stadnik bo zapisan kot najvišji človek na svetu v izidu nove Guinnessove knjige leta 2008," je dodala.

Življenje velikana
36-letni Leonid živi v vasi Podolianci skupaj z materjo. Nenormalno rasti naj bi začel po 14. letu po operaciji možganov. Imel je tumor, ki sproža preveliko količino hormonov za rast. Zdaj 200-kilogramski Leonid je že večkrat trdil, da je najvišji na svetu, vendar se bo v knjigo rekordov vpisal šele naslednje leto.

Po napovedih zdravnikov bo imel Leonid vse več zdravstevnih težav in potrebno bi ga bilo operirati, vendar pa si tega do zdaj ni mogel privoščiti. Kot zanimivost naj še dodamo, da mu je skupina ukrajinskih poslovnežev podarila satelitsko anteno in računalnik, tako da zdaj lahko najvišji človek veselo brska po svetovnem spletu.

Pred njim je za najvišjega Zemljana veljal Bao Šišun, Kitajec iz pokrajine Notranja Mongolija, ki v višino meri 2,36 metra.

Fotozgodbo o zdaj drugem najvišjem človeku na svetu si lahko ogledate tukaj.