Foto: AP
Foto: AP

Moški se je do prodajalne avtomobilov pripeljal s taksijem, prevzel testni avtomobil, ki ga je lahko vozil dve uri, ko pa ga je bilo treba vrniti, je zgolj pritisnil na plin in izginil. Avtomobil so pozneje našli v neki garaži.

Avtomobil je zaradi svoje posebnosti pritegnil toliko pozornosti, da jim ga je, potem ko je policija prosila za morebitne izjave očividcev, v torek zvečer uspelo najti v garaži, blizu središča Düsseldorfa, medtem ko osumljenca še vedno niso našli. So pa policisti za lažje iskanje objavili njegovo fotografijo ogledovanja avtomobila pred testno vožnjo.

Direktor trgovine z avtomobili je pojasnil, da si je moški z njim že več tednov pred samim obiskom trgovine izmenjeval e-sporočila in klice.

Avtomobil ima prevoženih 43 tisoč kilometrov in po besedah poznavalcev veliko zgodovinsko vrednost, njegova vrednost pa je ocenjena na dva milijona evrov.

Podobna vozila prodajajo na dražbah

Vozilo je bilo nekoč v lasti severnoirskega voznika formule 1 Eddieja Irvina, ki je za Ferrari vozil med letoma 1996 in 1999.

Podobna vozila so v ZDA ocenjena tudi na približno 2,6 milijona evrov, pogosto pa jih prodajajo na posebnih dražbah, pri velikih hišah, kot je denimo Sotheby's.

Poznavalci in resnični kupci tovrstnih zbirateljskih elementov bi po besedah direktorja takoj vedeli, da gre za ukradeno vozilo, saj so vsi avtomobili tega modela zelo dobro znani po vsem svetu. Ferrari 288 GTO so sicer izdelali v zgolj 272 primerkih, poroča BBC.