Kloniranje lastnikom omogoča, da se jim od ljubljene živali ne bo nikoli treba ločiti. Foto: EPA
Kloniranje lastnikom omogoča, da se jim od ljubljene živali ne bo nikoli treba ločiti. Foto: EPA

Gre za klon mačke Garlic, ki je poginila pred sedmimi meseci, zdaj pa so ji poklonili novo, "deseto" življenje. Na svet je vnovič prišla 21. julija, so sporočili. To podjetje že uspešno klonira pse, za kar računa okoli 53.000 dolarjev. Za kloniranje mačke nameravajo računati 35.000 dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prvi mož podjetja Mi Džidong je povedal, da jim posel cveti, a v nasprotju s pričakovanji niso vse njihove stranke z debelimi denarnicami. "V resnici velik delež strank predstavljajo mladi, ki so v zadnjih letih ravno diplomirali," je povedal in dodal: "Ne glede na rod ljubljenčka, jih lastniki vidijo kot del družine. Kloniranje tako zapolni čustvene potrebe mladih generacij."

Mačka Garlic je bila ljubljenka 23-letne Huang Ju. Ko je zagledala njeno "reinkarnacijo", je bila presrečna. Ocenila je, da je podobnost več kot 90-odstotna. "Ko je Garlic poginila, sem bila zelo žalostna," je povedala. "Nisem se mogla sprijazniti s tem, saj je šlo za hitro smrt. Krivim se, ker je nisem pravočasno odpeljala k veterinarju," je dodala Huang, ki lahko zdaj spet uživa v družbi svoje ljubljenke.