Papež Benedikt XVI. je svoje srce podaril samo Bogu. Foto: Reuters
Papež Benedikt XVI. je svoje srce podaril samo Bogu. Foto: Reuters

Intervju z bratom svetega očeta je nemška revija Bunte pripravila pred obiskom papeža v rodni Nemčiji, ki ga bo začel v četrtek, na vprašanje, ali sta bila brata kot mlada kdaj zaljubljena v dekleta, je 87-letni Georg Ratzinger jasno odgovoril, da ne. "Že od zgodnjih let nama je bilo jasno, da morava ubrati drugo pot in se vzdržati poroke," je zatrdil.

Poleg tega je menil, da njegov 84-letni brat v primeru poslabšanja zdravja ne bi smel oklevati z odločitvijo, da odstopi kot papež. "Če njegovemu zdravju ne bi kazalo dobro, bi moral imeti moj brat pogum in voljo za odstop, je bil prepričan Ratzinger, ki je obenem poudaril, da se to še ni zgodilo in da je Benedikt XVI. še zelo sposoben opravljati svoje delo. Trenutni papež sicer ni imel nobenih opaznejših zdravstvenih težav, vse odkar je nasledil Janeza Pavla II., čigar zadnja leta je zaznamovala Parkinsonova bolezen.

Kot je za Bunte še povedal Razinger, pa tudi Benedikt XVI. ni brez greha. "Vsak greši, če je papež ali ne," je dejal, a dodal, da se njegov brat grehov "seveda" pokesa, je poročala Slovenska tiskovna agencija.