Policijski naraščaj so Kumarjevi nadrejeni sprejeli z negodovanjem. Foto: EPA
Policijski naraščaj so Kumarjevi nadrejeni sprejeli z negodovanjem. Foto: EPA
Indijski kriminalisti
Psi, ki služijo v indijski policiji, si lahko nekatere užitke privoščijo le na skrivaj. Foto: EPA

Policist Sunil Kumar je moral paziti na jeklarno v mestu Malda, med delom pa je očitno zelo slabo pazil na labradorko. Psička se je na skrivaj sparila z mešancem iz soseščine in lepega dne skotila deset psičkov.

Porodniška za psico, kazen za policista
Kumarjev nadrejeni, ki se mu je kar stemnilo pred očmi, ko je izvedel za "policijski naraščaj", je razložil, da je to na njihovem oddelku zelo občutljiva tema. "Naša labradorka ni mogla dobro opravljati dela, medtem ko je bila breja. Med kotitvijo pa je bila odsotna z delovnega mesta. Sicer smo ji odobrili porodniški dopust, a policistovo obnašanje je neopravičljivo."

Dolžnosti morajo biti na prvem mestu
Policista Kumarja so obvestili, da mu bodo zaradi nepazljivosti plačo znižali s 3.540 na 3.295 rupij, a se je v sredo že pritožil na višjem sodišču v Kalkuti. "Ko žival začuti nujo po združitvi, se ne ozira na svojega skrbnika," je Kumar povedal v svojo obrambo. Njegov nadrejeni pa mu odgovarja: "Priznam, da biološki pojav, ki je povezan s spolno združitvijo, obstaja. Toda bilo je ugotovljeno, da policist ni resno opravljal svoje dolžnosti."