Verjetno bo v prihajajoči turistični sezoni na Hrvaškem prišlo še do kakšnega podobnega incidenta. Foto: Reuters
Verjetno bo v prihajajoči turistični sezoni na Hrvaškem prišlo še do kakšnega podobnega incidenta. Foto: Reuters

"Ko smo dobili prijavo, smo ljudi preverili in legitimirali. Izkazalo se je, da so v skupini tuji državljani, ki v naši državi zakonito bivajo kot turisti. Ni nikakršnega razloga za paniko," so sporočili s splitske policije.

Po poročanju hrvaških medijev je šlo za tri turiste, stare med 20 in 30 let, ki so prišli v Split in okolico na izlet. Uživali so ob reki Žrnovnici, kjer so posedali, jedli in poslušali glasbo.

Na Hrvaškem se sicer ni zgodilo prvič, da so domačini oblastem prijavili prebežnike, za katere se je nato izkazalo, da to niso, piše portal Index. Policija v Dubrovniku je na primer lansko jesen dobila prijavo, da naj posreduje, ker se "prebežniki spuščajo z nekega hriba". Možje v modrem so prihiteli na kraj dogodka, a videli so le pohodnike in izletnike.

Neka ženska iz Samobora pa je bila lani prepričana, da je prebežnike opazila v nekem trgovskem središču, in svoje opažanje javila policiji. Ta je ugotovila, da gre za tuje državljane, ki popolnoma zakonito delajo v bližnjem avtomobilskem podjetju.