Foto:
Foto:

Daniela Consolaro in Maurizio Andreosi sta za kraj dogodka, kjer sta dahnila usodni da, izbrala bazen z morskimi psi, ki bi jih rada zavarovala.

31-letnica in njen srčni izbranec, 40-letni Maurizio, sta bila v bazenu oblečena v skafander. Srečneža so v bazen spustili v akvariju v mestu Cattolica ob obali Jadranskega morja.

Medtem ko sta zaljubljenca izgovarjala svoji poročni obljubi, je mimo njiju plavalo štirinajst morskih psov, ki so z nezanimanjem spremljali vesel dogodek. Par, njegov vzdevek je Bull Shark, njen pa Nurse Shark, je poročil župan mesta Pietro Pazzaglini tako, da je z njima komuniciral prek telefonske povezave.

Par je s svojo nenavadno poroko hotel pritegniti pozornost, saj bi rad zaščitil pse, ki jih v mnogih predelih sveta pripravijo za okusno kosilo. Posebej priljubljene so njihove plavuti, ki jim jih ribiči odsekajo, potem pa jih pustijo umreti. Juha, ki jo pripravijo iz plavuti, je še posebej cenjena na Japonskem, pa tudi drugod v Aziji. Po mnenju okoljevarstevnikov so morski psi zaradi okusnih juh izredno ogroženi in jh je potrebno zaščititi.