55-letna Deborah Pilgrim se je konec tedna odpravila na taborjenje približno 100 kilometrov iz Adelajde, v nedeljo pa je zašla stran od tabora in za njo se je izgubila vsaka sled.

Napis, ki je rešil življenje. Foto: South Australia Police
Napis, ki je rešil življenje. Foto: South Australia Police

Po prijavi izginotja so nemudoma sprožili iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo na ducate policistov in reševalcev ter tudi helikopter, a iskanje ni obrodilo sadov niti po treh dneh preiskovanja gosto poraščenega območja na jugu države.

Napis na tleh
Medtem ko je iskalna akcija polnila novinarske vrstice, je Neil Marriot sedel doma in naključno pogledal na sliko, ki so jo oddajale varnostne kamere na njegovem sicer praznem posestvu, nekaj kilometrov oddaljenem od tabora, iz katerega je izginila Deborah.

Presenečeno je pogledal napis SOS na tleh, saj je vedel, da ga prej ni bilo tam. Takoj je obvestil policijo, ki se je odpravila tja in našla izgubljeno tabornico, ki se je zatekla na sosednjo posest, kjer je našla vodo.

Preživeti za vsako ceno
Za avstralski ABC News je povedala, da je šla le na sprehod, nato pa ugotovila, da se je izgubila: "Tavala sem in tavala, čez dan sem se izogibala soncu, ponoči sem se pritajila. Vedela sem, da je moja edina naloga ostati živa."

Policija se je zahvalila tudi Marriotu, ki jim je povedal, kako neznansko veliko srečo je imela Deborah – varnostne kamere je na posest namestil šele pred kratkim, ker so mu že nekajkrat vlomili.