Posnetek Dominikovega podviga je že zdaj izjemno gledan. Foto: Youtube
Posnetek Dominikovega podviga je že zdaj izjemno gledan. Foto: Youtube

Na spletu je sicer vse več videoposnetkov nezavarovanega plezanja na stolpnice, radijske antene in visoke dimnike zapuščenih tovarn, ob katerih navadnim smrtnikom zaledeni kri.
Starašinič se je odločil splezati na leta 1976 zgrajen trboveljski dimnik, ki je s 360 metri celo najvišja betonska zgradba v Evropi. Iz njega se že nekaj časa ne kadi več, lani pa je nanj organizirano in varovano splezalo več kot sto adrenalinskih navdušencev.

A vzpon mladega Belokranjca je bil vendarle nekoliko drugačen. "Bolj ko sem razmišljal o tem, bolj me je privlačila ta ideja, da bi zgoraj naredil stojo ali "human flag". Odločil sem se za zastavo, ker se mi je zdelo bolj ugodno, in mislim, da mi je dobro uspelo," je povedal.

"Vedno moraš biti 100-, 110-odstotno prepričan, da ne boš naredil napake. Ker sicer ... velikokrat sem delal tako napako, da sem šel delat kak skok, pa nisem bil čisto 100-odstotno prepričan, ampak sem si rekel, da sem že velikokrat to naredil, saj ni nobene panike, kaj se pa lahko zgodi. Potem si pa zlomiš ključnico, pa ti je jasno," razmišlja adrenalinski navdušenec.

In čeprav sam meni, da je tokrat 100-odstotno verjel vase, marsikdo meni drugače.

Več pa v prispevku Jana Konečnika.

Vzpon Slovenca na dimnik termoelektrarne
Vzpon Slovenca na dimnik termoelektrarne