Kate ali Cameron - katera ima bolj sanjsko postavo? Foto: EPA
Kate ali Cameron - katera ima bolj sanjsko postavo? Foto: EPA
Skoraj 43 odstotkov anketiranih Britancev si redno puli obrvi. Foto: freedigitalphotos.net

Medtem ko predstavnice nežnejšega spola sanjajo o vitki in atletski, skoraj deški postavi Cameron Diaz, se moškim veliko bolj privlačne zdijo obline Kate Upton. Moški bi si želeli biti izklesani in močni kot Hugh Jackman, ženske pa bi se raje stisnile k nežnemu lepotcu v slogu Ryana Goslinga ... Tako je vsaj pokazala raziskava britanskih izdaj revij Men's Health in Women's Health, v kateri je sodelovalo tisoč moških in prav toliko žensk.

Kosmate prsi so "in"
Bralke omenjene revije za ženski fitnes so prepričane, da so najbolj seksi del moškega telesa njegove prsi, za petami pa so jim obraz in zadnjica. In le 28 odstotkov žensk pravi, da so obrite moške prsi sprejemljive, druge prisegajo na kosmate. Z njimi se moški ne strinjajo v celoti, saj si po mnenju žensk najbolj seksi predel telesa brije kar 44 odstotkov. Tako rekoč vsi (no, 84 odstotkov) moški današnjega časa prisegajo na uporabo vlažilnih krem za obraz, skoraj 43 odstotkov pa si jih tudi puli obrvi. Oba spola sta se v veliki meri strinjala glede pomembnosti pričeske za celotno podobo potencialnega partnerja, tudi glede tega, da so tetovaže seksi, so si dokaj edini.

Pa še nekaj zanimivosti o spolnih fantazijah: polovica izmed v raziskavo zajetih Britancev sanja o "trojčku" z dvema dekletoma, medtem ko bi se ženske najraje pustile "narahlo" privezati na posteljo. Ali je to vpliv manije 50 odtenkov sive? Oba spola enako prisegata na igranje vlog za popestritev ljubezenskih igric. V omenjenih raziskavah so anketirance povprašali tudi o pogledih na varanje v dobi sodobne tehnologije: za 82 odsotkov žensk se v to kategorijo uvršča že pošiljanje SMS-sporočil s seksi vsebino, medtem ko bi takšno početje motilo le 67 odstotkov vprašanih moških. Oni še vedno prednjačijo po številu avantur za eno noč, a jih tudi ženske dohitevajo ...

Ko gre za prepreke pri načrtovanju družine, se oba spola strinjata, da je največja to, da je življenje na Otoku postalo izjemno drago, na drugem mestu sta za moške grozeče pomanjkanje družabnega življenja in razmetano stanovanje, ženske pa skrbita še zaton kariere in izguba lepe postave.