Po Twitterju in kitajskem omrežju Weibo so takoj zakrožile slike s pekinškega letališča, ki ga je zajel dim. Foto: Twitter
Po Twitterju in kitajskem omrežju Weibo so takoj zakrožile slike s pekinškega letališča, ki ga je zajel dim. Foto: Twitter

Ob 18. uri in 30 minut po lokalnem času je pri enem od izhodov na 3. terminalu mednarodnega letališča v Pekingu odjeknila močna eksplozija, kasneje pa se je po letališkem poslopju razširil dim.

Kot poroča BBC, so se na kitajskem družbenem omrežju Weibo pojavile fotografije temnolasega moškega na invalidskem vozičku, ki je v rokah nosil bel paket, ki naj bi bil eksplozivna naprava. Kasneje je bilo mogoče na fotografijah videti prazen invalidski voziček in letališko osebje, ki je pomagalo moškemu na tleh. Moški naj bi bil ranjen, a izven življenjske nevarnosti.

Ranjen samo storilec, motive incidenta še preiskujejo
Kot so letališke oblasti sporočile na socialnem omrežju, ni bil v eksploziji ranjen nihče drug, dejavnosti na letališču pa potekajo nemoteno. Tudi kitajska televizija je poročala, da eksplozija ni zahtevala žrtev in da zaradi nje ni izbruhnil požar, o podrobnostih incidenta pa niso govorili.

Tiskovna predstavnica letališča ni želela ugibati o motivih storilca, saj letališka policija incident še vedno preiskuje. Po eksploziji so na letališču sicer zaprli območje za mednarodne prihode, a so ga že odprli.

Agencija Reuters navaja očividca, ki je povedal, da so se razmere na letališču 90 minut po eksploziji povsem umirile in vrnile na stare tirnice, prav tako ni poročil o povečani varnosti na letališču.