Foto:
Foto:

Sodišče je namreč dobilo nove dokaze, ki so Abdelganija Mzoudija razbremenili krivde. Sodišče je iz teh dokazov razbralo, da Mzoudi ni član hamburške celice teroristične skupine Al Kaide. Odvetniki Mounirja El Motassadeqa, ki je prvi sploh obtožen za napad v ZDA, so napovedali, da bodo zahtevali izpustitev svoje stranke na enaki podlagi.

31-letni Mzoudi je bil obtožen z več tisoč obtožnicami zaradi pomoči in sokrivde pri umorih in članstva v teroristični mreži Al Kaida. Njegovi odvetniki so trdili, da je le pomagal muslimanskim odvetnikom in da ni bil vključen v zaroto.

Največja akcija proti prepovedani islamski organizaciji doslej
Več kot 5.000 policistov je sodelovalo v največji akciji proti islamskim skrajnežev v državi doslej. Namen akcije je bil odkriti in razbiti prepovedane islamske organizacije, ki delujejo v državi. Policija je pregledovala domove v 13 od 16 nemških zveznih državah in iskala pripadnike prepovedane islamske skupine z imenom Kalifska država, ki ima svoj sedež v Kölnu. Vlada je to organizacijo leta 2001 prepovedala, saj je menila, da predstavlja grožnjo za demokracijo.