Proti dvema policistoma obtožnica ne bo vložena. Foto: EPA
Proti dvema policistoma obtožnica ne bo vložena. Foto: EPA

New York si je tako oddahnil, saj je uboj 23-letnega Seana Bella, ki je umrl med vračanjem s fantovščine v avtomobilu, v katerega so policisti izstrelili okoli 50 krogel, zelo odmeval, marsikdo pa je bil prepričani, da je bilo streljanje posledica rasizma.

Izmed petih policistov, udeleženih v primer, so bili sicer trije temnopolti. Obtožnica bo uradno predstavljena v ponedeljek.

Odvetniki policistov zatrjujejo, da je trojica, med katerimi je bil tudi Bell, policiste napadla, medtem ko Bellova prijatelja zatrjujeta, da so policisti začeli streljati brez vzroka. Tako bo verjetno šele na sodišču znano, zakaj je eden izmed policistov od 50 sam sprožil kar 30 strelov v Bellov avtomobil, je poročal CNN.

Policisti imeli družbo za kriminalce?
25. novembra ponoči so v nekem klubu striptiza Bell in prijatelji praznovali fantovščino. V klubu sta bila pod krinko tudi policista, ki sta preiskovala prijavo prostitucije. Po navedbah obrambe naj bi Bell in prijatelja na parkirišču med prepirom s še neko osebo iz avtomobila potegnili pištolo, Bellov avtomobil pa je nato zadel enega izmed neoznačenih policijskih vozil, ki so zaradi operacije čakali v zasedi. Policisti so nato začeli streljati.

C. R.