Letalo s posmrtnimi ostanki žrtev je v Düsseldorf prispelo v torek zvečer. Foto: Reuters
Letalo s posmrtnimi ostanki žrtev je v Düsseldorf prispelo v torek zvečer. Foto: Reuters

Krste s posmrtnimi ostanki je tovorno letalo družbe Lufthansa v torek zvečer prepeljalo iz Marseilla v Düsseldorf, družine pa si bodo lahko krste v enem od hangarjev na letališču v Düsseldorfu ogledale danes. Med posmrtnimi ostanki je tudi 16 dijakov, ki so se z nesrečnim letalom vračali iz šolskega izleta v Barceloni.

Odvetnik nekaterih družin Elmar Giemulla je dejal, da bodo posmrtni ostanki družinam omogočili, da končajo zgodbo in se na primeren način poslovijo od svojcev. "Družine še vedno živijo v zanikanju. Ne morejo in nočejo se sprijazniti s tem, da so njihovi otroci mrtvi," je povedal Giemulla. "Ko bodo videli krste, bo to zanje velik udarec, a je to potrebno, saj potrebujejo zaključek," je še dodal.

Ostanke preostalih žrtev nesreče bodo v domovine prepeljali v naslednjih tednih. Žrtve nesreče so bile iz 18 držav, največ jih je bilo iz Španije in Nemčije.

Kopilot letalo namerno zapeljal v francoske Alpe
Na letalu nemškega nizkocenovnega prevoznika Germanwings, ki je bilo 24. marca na poti iz Barcelone v Düsseldorf in je kmalu po vzletu strmoglavilo v francoskih Alpah, je bilo 150 potnikov in članov posadke. Nesrečo je namerno povzročil 27-letni sopilot Andreas Lubitz, ki se je z letalom zaletel v gorato pobočje v francoskih Alpah. Lubitz je izkoristil trenutek, ko je pilot odšel na stranišče, in ga zaklenil iz kabine, nato pa letalo, ki je padalo osem minut, v gore zapeljal s hitrostjo 700 kilometrov na uro.