Foto:
Foto:
Na posnetku je kasneje obglavljeni Nick Berg.

Tiskovne agencije so pred tem poročale, da so španski vojaki zapustili svojo bazo v Iraku v mestu Divanija, ki je s tem nehala obstajati.

Predstavnik obrambnega ministrstva je dodal še, da so vojaki zdaj v Kuvajtu. Nova španska socialistična vlada se je po zmagi na volitvah in terorističnem napadu v Madridu odločila, da bo iz Iraka umaknila svoje vojake.

Španski novinar že na varnem
Španskega novinarja, ki so ga v Iraku ugrabili člani Al Sadrove milice, so po poročanju španskega nacionalnega radia že izpustili.

Arabska televizijska postaja Al Džazira pa je poročala, da je bil v spopadih v Karbali ubit njihov novinar. V Karbali se ameriška vojska bojuje proti šiitski milici skrajnega voditelja Moktade Al Sadra. Rašid Hamid Vali je delal v hotelu, ko so nanj streljali.

Aretacije glede umora Berga
Ameriška vojska je v povezavi z obglavljenjem ameriškega državljana Nicholasa Berga aretirala dva osumljenca. Brigadir Mark Kimmitt je na novinarski konferenci dejal, da so med neko preiskavo v Bagdadu pred dvema dnevoma prijeli štiri osebe, vendar pa so dve že izpustili. Za ostali dve je Kimmitt dejal, da preverjajo, ali sta mogoče povezani z umorom.

Po besedah neimenovanega predstavnika iraške policije gre za pripadnike nekdanje paravojaške iraške milice Fedajinov, zveste nekdanjemu iraškemu diktatorju Sadamu Huseinu.