Kulinarika - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kulinarika - Arhiv
Na Pogačarjevem trgu že diši - Odprta kuhna ponovno odprla vrata Ob 10. uri je po zimskem spancu vrata ponovno odprla Odprta kuhna, priljubljena ljubljanska kulinarična tržnica, ki stopa v šesto sezono uspešnega delovanja.
Velikopotezni projekt Hrvatov v Šibenik pripeljal 20 michelink Premierna izdaja Chef's Stagea, dvodnevnega kulinaričnega kongresa v Šibeniku, je v to dalmatinsko mesto pripeljala svetovno gastronomsko smetano, Hrvatom pa zagotovila izjemno mednarodno reklamo.
Slovenski kuharski mojstri kuhajo po enotni ceni Če želite poskusiti jedi slovenskih kuharskih mojstrov in mojstric, ki na Tednu restavracij ponujajo jedi po enotni ceni 18 evrov, je zdaj pravi čas za rezervacijo mize.
Na festivalu malvazije predstavljajo rekordno število vin Portorož gosti jubilejni, že 20. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana, obiskovalci pa bodo na njem lahko okušali rekordnih 140 vzorcev malvazij.
Ni prostora za bistroje? Po Biroju se zapira še Ek Ljubljanska restavracijska scena je zelo muhasta in očitno prestolnica še vedno ni povsem pripravljena na lokale malo bolj specifičnega tipa. Eden zadnjih, ki je moral priznati poraz, je Ek.
Gaggan: Kako je videti večerja v najboljši restavraciji Azije? Bangkok opevajo kot svetovno prestolnico poulične hrane, toda tajska prestolnica ima tudi čedalje močnejše zaledje vrhunskih restavracij. Na samem vrhu je Gaggan z visoko indijsko kuhinjo.
Coca-Cola prvič v 125 letih tudi z alkoholno pijačo Coca-Cola namerava prvič v svoji 125-letni zgodovini na trg poslati alkoholno pijačo - a najverjetneje le za japonski trg.
Foto: Ob Soči pridelujejo najdražji radič na svetu Goriška vrtnica ni samo produkt, ampak je način življenja, strastno razlagajo goriški pridelovalci tega posebnega radiča, menda najdražjega na svetu. V zadnjih letih se goriško vrtnico oz.
Kolibri: prvi pravi koktajl bar pri nas, ki ponese v čase prohibicije Ko vstopite v Kolibri, ne dobite samo občutka, da ste stopili v prostor, kjer vlada izjemno toplo in intimno ozračje, počutite se, kot da ste se iz Ljubljane preselili v eno od svetovnih prestolnic.
Foto: Tako je videti najtežje pričakovana nova restavracija na svetu Sredi meseca je Rene Redzepi, čudežni deček nove skandinavske kuhinje, odprl novo Nomo, verjetno najtežje pričakovano novo restavracijo zadnjega leta, če ne celo zadnjih let.
Šibenik bo gostil kulinarični festival vseh festivalov Po vzoru podobnih dogodkov v tujini bo Šibenik med 19. in 20. marcem gostil Chef's Stage, velikopotezni kulinarični festival, katerega ambasadorka bo najboljša kuharica na svetu, Slovenka Ana Roš.
Mariborska trta raste v obeh Korejah: "Prispevali smo k umiritvi razmer!" V Seulu in Pjongjangu sta se uspešno prijeli lani zasajeni potomki najstarejše vinske trte na svetu, ki ima svoj dom sicer v Mariboru.
Po 65 letih slovo ikonične Kraševe prodajalne na Čopovi Polnih 65 let je prostore Čopove ulice 3 zasedala Kraševa prodajalna. S koncem meseca bo te zgodbe konec, Kraš se namreč seli na Slovensko, mnogi pa so razočarani nad izgubo ikonične prodajalnice.
V Ljubljani jubilejni salon penin z rekordno ponudbo V ljubljanskem hotelu Union bo v petek potekal jubilejni, peti salon penin, ki bo letos postregel z rekordno udeležbo vinarjev - kar 44 jih bo, s skupaj več kot 120 penečimi vini.
V Južni Koreji je na mizi vedno kimči Verjetno najbolj znana korejska jed je kimči. Njegova priprava je celo uvrščena na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Leta 2013 je vpis predlagala Južna, dve leti pozneje še Severna Koreja.
Pasja obara, enolončnica, juha - v Pjongčangu se jé (tudi) pasje meso Čeprav je južnokorejska vlada restavracijam v Pjongčangu ponudila denarno nadomestilo za to, da med olimpijskimi igrami ne bi stregli jedi iz pasjega mesa, sta ponudbo sprejela le dva lokala izmed 12.
Svoje "okuse" dobilo tudi Posavje - pa jih zna tržiti? Kozjanski ajdovi krapki, grenadirmarš, žbou zos, posavski kotu, splavarski golaž, zaroštan močnik, koruzna prga ... Posavsko ima kar nekaj tradicionalnih jedi, vprašanje pa je, ali jih znajo tržiti.
"Slovenci smo mesojedci, a burgerjev je odločno preveč" Ko se je pred tremi leti odprla Sorbara, je bila Ljubljana ravno sredi nekakšnega mesnega preporoda.
Michelinov vodnik dovolil restavraciji, da se odreče vsem trem zvezdicam Michelinov vodnik je restavraciji na jugu Francije s tremi zvezdicami dovolil, da se odreče vsem trem michelinkam.
Vse manj je dobrih gostiln Ob dobrih obetih za prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo, jesenskem prihodu vodnika Gault&Millau
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo