Kulinarika - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kulinarika - Arhiv
Kamnik – prestolnica malih pivovarjev V Sloveniji se radi pohvalimo, da imamo zelo bogato izbiro vrhunskih vin, v zadnjem času pa je čedalje pestrejša tudi ponudba različnih vrst piva. Zasluga za to gre tudi malim pivovarjem.
Prostor in pol: Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
Noži nabrušeni - pariški chefi v boju za restavracijo na Eifflovem stolpu Največji pariški kuharski mojstri so v teh mesecih bili srdit troboj za Jules Verne, znamenito restavracijo v drugem nadstropju Eifflovega stolpa, ki jo od leta 2007 vodi zvezdniški chef Alain ...
Ana Roš: Slovenci smo premalo ambiciozni in predani delu Hiša Franko, dan po tem, ko se je ekipa z Ano Roš in Valterjem Kramarjem na čelu vrnila iz Bilbaa, kjer se je kobariška kulinarična institucija prvič uvrstila med 50 najboljših restavracij sveta.
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50! V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo? Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista Samomor Anthonyja Bourdaina, človeka, ki je koncept kulinaričnih oddaj postavil na glavo in v domovanja vsakega slehernika pripeljal svet v malem, je bil za vse popoln šok.
Umrl ameriški kuharski zvezdnik Anthony Bourdain V Strasbourgu je umrl ameriški kuharski zvezdnik, popotnik in pisec Anthony Bourdain, najbolj znan po seriji Parts Unknown (Neznani deli), v kateri je raziskoval kulinariko in druge kulturne ...
Kam ta konec tedna? Na vino, na češnje, na pršut Ponovno se nam obeta pester konec tedna, ki se v Sevnici začenja že danes s festivalom modre frankinje.
Foto: S kravami zarana v tolminski planinski raj Skoraj sredi noči je še bilo, ko smo se s pastirji zbrali pred hlevom kmetije Lipušček-Miklavičev v Zatolminu.
Rekordna bera medalj za slovenske vinarje na Decanterju Referenčna revija Decanter je objavila rezultate letošnjega mednarodnega ocenjevanja vin - gre za največje in najvplivnejše tovrstno ocenjevanje.
Turčija: Kako je v deželi kebabov videti vrhunska kulinarika? Iz nekega razloga se trgovini z drobovino v središču Carigrada, nedaleč od carigrajske univerze, v kateri kupujejo številni kuharji, reče "ženska trgovina". Tu ni prostora za steake in fileje.
Najboljše restavracije na Hrvaškem – Pelegrini brez konkurence Hrvaški časopis Jutarnji list je objavil svoj vsakoletni seznam najboljših hrvaških restavracij. Na vrhu nič novega – še tretjič zapored je zmagovalec Pelegrini iz Šibenika.
Slovenski gin v ZDA uvrstili med osem najboljših žganih pijač sveta! Gin Monologue, za katerim stoji vipavski kuharski mojster z Zemona Tomaž Kavčič, je na prestižnem tekmovanju žganih pijač v ZDA prejel najvišje priznanje, veliko zlato medaljo.
Za ljubitelje naravnih vin: Ljubljana gosti prvi festival živih vin V Ljubljani bo v petek od 17. ure dalje prvi festival živih vin in fermentirane hrane, na katerem se bo predstavilo sedem vodilnih slovenskih naravnih in/ali biodinamičnih vinarjev.
Ruska agencija pred svetovnim prvenstvom ponuja lažne ocene restavracij Ruska oglaševalska agencija je ponudila restavracijam v mestih, ki gostijo prihajajoče svetovno nogometno prvenstvo, da jim z lažnimi recenzijami pomaga do višje ocene na TripAdvisorju.
V ikonični tovarni baklav v Carigradu – red, disciplina in litri sladkorja Vseprisotna je – v izložbah trgovin na glavni promenadi, v skritih kotičkih najožjih in najtemnejših uličic, pod hladno bleščavimi lučmi letaliških duty-freejev na Atatürku.
Najboljši sommelier v Sloveniji je Martin Gruzovin iz Guerile V Sloveniji imamo novega najboljšega poznavalca vinske kulture in svetovnih ter slovenskih vin - v Vili Vipolže v Goriških brdih so namreč izbrali najboljšega sommelierja Slovenije.
Švedi priznavajo: "Tradicionalne mesne kroglice v resnici turške" Turki so se z navdušenjem odzvali na priznanje Švedov, da je švedska nacionalna jed v resnici turškega izvora, ki je na sever prišla šele v 18. stoletju.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Videonovice
Jan se vrača v Slovenijo 00:02:12, 18.07.2018
Adria Airways povečuje floto 00:01:48, 18.07.2018
Turizem v Avstriji cveti 00:01:47, 18.07.2018
Koruzni labirint na Dravskem polju 00:02:18, 16.07.2018
Praznik vina in česna 00:01:25, 15.07.2018
Dravska kolesarska pot 00:02:04, 13.07.2018
Grbinasti poligoni 00:02:02, 13.07.2018
Atraktivni skoki v Dravo 00:01:41, 08.07.2018
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo