Kulinarika - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kulinarika - Arhiv
V Trbižu največje kuharske zvezde: Za kosilo Gaggan-Ana, za večerjo Massive Attack Ein Prosit je dogodek, o katerem lahko Slovenija samo sanja – festival sredi zaspanega Trbiža, kamor pa organizatorjem iz nekega razloga uspe privabiti največje svetovne kuharske mojstre.
Slovensko bučno olje v Burdž Kalifi, v najvišji restavraciji sveta Oljarna Kocbek iz Slovenskih goric je napisala prav posebno zgodbo o uspehu - njihovo bučno olje strežejo v restavraciji At.mosphere dubajske stolpnice Burdž Kalifa, najvišje stavbe na svetu.
Vladimir Kojić: Kako je Srb s slovenskimi vini osvojil Bangkok Vladimir Kojić je v vinski svet padel povsem po naključju, a se mu je z veliko radovednosti in trdega dela uspelo povzpeti do mesta glavnega sommeliera v Gagganu, najboljši azijski restavraciji in ...
Noma znova šokira – na meniju raca s perjem in račja glava z možgani Noma ostaja verjetno najbolj avantgardna restavracija zahodnega sveta – tokrat je Rene Redzepi osupnil s svojim jesenskim menijem, posvečen divjačini in gozdu.
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
Oblikovalska rešitev za diete: skleda Om Nom v obliki želodca Kaj imata skupnega Donald Trump in goveja juha - Nino Malovrh, ki je sooblikovala kristal za Trump Home, zdaj pa ima oblikovalsko rešitev za shujševalne norije, skledo Om Nom, iz katere lahko zadiši ...
Top vino postavil bordojce in šampanjce ob bok slovenskim vinom Po premierni izdaji leta 2016 in letu dni premora se je v Ljubljano vrnil Top vino, festival, na katerem se predstavljajo nekatera najprestižnejša svetovna vina.
Miha Bratina: Fotograf postal varilec butičnega slovenskega gina Potem ko je pred nekaj leti tudi Slovenijo dosegla revolucija craft piv, zdaj pospešeno dobivamo še butične znamke slovenskih ginov.
V Ljubljano prihajajo prestižni šampanjci in bordojci Po dveh letih se v Ljubljano vrača festival Top Vino, na katerem bo mogoče pokusiti tudi nekatera najdražja vina sveta.
Foto: Brdo pri Kranju gosti prvi festival slovenskih sirov Združenje kmečkih sirarjev Slovenije je ob 20. obletnici delovanja pripravilo prvi festival slovenskih sirov, kjer je 35 sirarjev z degustacijami, prezentacijo in prigrizki predstavilo raznolikost ...
Chef's Table tokrat s (še bolj) pisanim naborom kuharjev Po skoraj dveh letih (če ne štejemo krajše slaščičarske sezone) se je na Netflix vrnila najbolj priljubljena kuharska dokumentarna serija, Chef's Table.
Ko se srečata hrana in gin V Ošteriji Žogica s tematskimi kulinaričnimi večeri vedno znova presenečajo in navdušijo.
Uspeh slovenskega vina: spremljava k jedi najboljšega svetovnega chefa Jakončičeva Carolina Select 2009 je bila na slepem vinskem ocenjevanju v Londonu v restavraciji Kluba The Conduit izbrana kot vinska spremljava h glavni jedi že dvakratnega najboljšega svetovnega ...
Tuji vinski strokovnjaki v Sloveniji navdušeno odkrivali rebulo V zadnjih dveh tednih sta na bila zahodu Slovenije kar dva večja, mednarodna simpozija o rebuli. Oba sta pritegnila velika imena iz sveta mednarodnih vinskih poznavalcev in novinarjev.
Video: Festival v Mariboru vabi z mesom krokodila in zebre Maribor bo ta konec tedna v znamenju kulinaričnih dobrot. Ljubitelji ulične hrane bodo lahko na Trgu Leona Štuklja na Street Food Marketu poskusili tudi meso krokodila, kenguruja in zebre.
Naziv vinar leta odšel v Ormož Ena vodilnih slovenskih vinskih kleti Puklavec Family Wines iz Ormoža je na sejmu Agra prejela naziv vinarja leta. Naziv so podeljevali prvič.
Revija Time med 100 naj krajev na svetu uvrstila Hišo Franko Revija Time je v svoji posebni izdaji sestavila seznam stotih krajev na svetu, vrednih obiska. Med njimi je tudi kobariška restavracija Hiša Franko, v kateri ustvarja Ana Roš.
Sacha Baron Cohen pretental kulinaričnega kritika, da jé kondom in "človeško" meso Po Ali G-ju, Brünu in Boratu se je Sacha Baron Cohen vrnil s svojo novo oddajo na Showtimu, naslovljeno Who Is America?
"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna" Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo