Novo priznanje za velenjsko plažo. Foto: Matej Vranič
Novo priznanje za velenjsko plažo. Foto: Matej Vranič
Kopališče
Je med zmagovalci tudi vaše priljubljeno kopališče? Foto: BoBo

Že 28. leto zapored so kopalke in kopalci glasovali za najboljše v kategoriji malih, srednjih in velikih termalnih kopališčih, letnih in naravnih kopališčih ter pokritih bazenskih kopališčih. Ljubljansko vodno mesto Atlantis je najboljše med pokritimi bazenskimi kopališči.

Med velikimi termalnimi kopališči sta Termam 3000 v Moravskih Toplicah sledili kopališče Aqualuna v Termah Olimia in Terme Ptuj. Med srednje velikimi termalnimi kopališči sta Termam Vivat, ki so tako kot Terme 3000 v Moravskih Toplicah, sledila kopališče Bioterme v Mali Nedelji in termalni center Thermana v Laškem. Med malimi termami pa so Zdravilišču Radenci sledile Terme Paradiso iz Dobove ob slovensko-hrvaški meji in Terme Snovik v Tuhinjski dolini pri Kamniku.

V kategoriji naravnih kopališč so tokrat sodelujoči v akciji najbolje ocenili javno plažo ob Velenjskem jezeru, sledila sta Grajsko kopališče na Bledu in plaža Simonov zaliv v Izoli.

V kategoriji letnih kopališč so kopalci tokrat največ glasov namenili celjskemu letnemu kopališču, na drugo mesto se je uvrstilo kopališče Mariborski otok, na tretje pa Gorenjska plaža v Tržiču.

Med pokritimi bazenskimi kopališči pa je obiskovalce najbolj navdušilo ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu se je znašel Svet vode v Hotelu Špik v Gozdu Martuljku, na tretje mesto pa se je prebil Vodni park Bohinj v Bohinjski Bistrici.

Glasovanje v okviru izbora poteka na dva načina. Za naj kopališče je mogoče glasovali prek spleta, obiskovalci pa lahko glasovnice oddajo tudi na kopališčih samih. Organizatorji akcije, ki jo pripravlja RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija in lokalnimi radijskimi postajami, so sporočili, da je število oddanih glasovnic na kopališčih letos močno naraslo in preseglo število spletnih glasov, ki je upadlo tudi zaradi zahtev uredbe o varovanju osebnih podatkov.