Slovenska zdravilišča so lansko leto zaključila s povečanim obiskom in več nočitvami. Foto: Slovenska zdravilišča
Slovenska zdravilišča so lansko leto zaključila s povečanim obiskom in več nočitvami. Foto: Slovenska zdravilišča

Povečalo se je tudi število prenočitev, saj je prespalo 1,7 odstotka več gostov, kar je tretjina vseh prenočitev v Sloveniji. 15 zdravilišč, združenih v Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, v prihodnosti načrtuje nadaljevanje širitve na tuje trge, predvsem v Italijo, Avstrijo in Skandinavijo.

Projekt bodo izpeljali v sodelovanju z STO-jem. Direktor Dimitrij Piciga je prepričan, da lahko slovenska zdravilišča tujini ponudijo predvsem preventivne in pooperativne storitve po zelo konkurenčnih cenah. Skupaj bodo nadaljevali trženje naravnih zdravilišč, posvetili pa se bodo televizijskemu in drugemu medijskemu oglaševanju, saj je to uspešnejše kot predstavitve na sejmih turizma.

Samostojno trženje ne prinaša uspeha
Predsednik skupščine skupnosti zdravilišč Zdravko Počivalšek uspeh pripisuje novim vlaganjem, med njimi gradnjam hotelom, bazenov in apartmajskih naselij. Dejal je, da ne smejo zaspati na lovorikah, ampak si želi "prepoznavne "marele", pod katero bi se uspešno tržili", saj je samostojni nastop na tujih trgih neuspešen.