Predsednik SDS-a obljublja, da volivcem ne bodo olepševali položaja, v katerem je država. Foto: BoBo
Predsednik SDS-a obljublja, da volivcem ne bodo olepševali položaja, v katerem je država. Foto: BoBo

Dan pred uradno predstavitvijo kandidatov predsednik SDS-a Janez Janša opozarja, da je stanje v državi tako resno, da "nova vlada ne bo imela pravice zahtevati 100 dni miru, da se ministri vpeljejo v delo".

Po njegovih besedah lahko SDS naredi najnujnejše, da preseka spiralo pesimizma, pomanjkanja ambicij in sušo finančnih virov ter začne obračati smer razvoja spet navzgor. Janša napoveduje poteze, ki bodo sledile cilju "vračanja optimizma v slovensko gospodarstvo in med ljudi", nastanek novih delovnih mest v gospodarstvu, porast splošne blaginje ter Slovenijo, ki bo "začela delovati kot pravična država".

Znana politična in politično manj znana "znana" imena
Na kandidatni listi SDS-a bo 88 imen, od tega nekaj znanih obrazov, med njimi Žiga Turk, Elda Viler, Dragutin Mate, Stojan Auer, Katja Šoba, Andrej Šircelj, Dimitrij Rupel, Andreja Valič, Marko Pogačnik, Andrej Rahten, Romana Jordan Cizelj, Zofija Mazej Kukovič, Milan Zver in Helena Neudauer. Med kandidati bo 32 žensk, devet doktorjev znanosti, 14 magistrov znanosti, 33 kandidatov z visokošolsko izobrazbo in devet z višjo izobrazbo, je še povedal Janša.

Javnomnenjskih raziskav ne dramatizirajo
V povezavi z javnomnenjskimi raziskavami je prvak SDS-a dejal, da jih stranka jemlje resno, a jih ne dramatizira. Tako ne podcenjujejo tistih, ki kažejo dobro tekmecem SDS-a in ne precenjujejo tistih, ki dobro kažejo njim. Raziskave pa po njegovih besedah ne spreminjajo strategije za volitve, ki bodo, kot je dejal, "najpomembnejše po letu 1990".

Dejal je še, da bodo ponudili konkretne rešitve, preizkušeno ekipo in "odločno vodenje Slovenije ven iz gospodarske in družbene krize proti družbi večje pravičnosti in blaginje za vse".