SMS - Zeleni verjamejo v uspeh na volitvah. Foto: SMS - Zeleni
SMS - Zeleni verjamejo v uspeh na volitvah. Foto: SMS - Zeleni
SMS - Zeleni
V stranki pozivajo k udeležbi na volitvah. Foto: SMS - Zeleni

Predsedniki vseh partnerskih strank na listi SMS - Zeleni so pred nedeljskimi parlamentarnimi volitvami še zadnjič spregovorili na temo Poziv volivkam in volivcem za udeležbo na volitvah in za podporo njihovi stranki.

Kot je uvodoma dejal predsednik Stranke mladih - Zeleni Evrope Darko Krajnc, spremembe so mogoče. "Upam in verjamem, da je s poštenim delom mogoče uspeti," je dodal in pojasnil, da so majhna stranka z majhnimi finančnimi sredstvi, vendar so prepričani o uspehu. Ob tem je dodal, da je po toči zvoniti prepozno in da naj volilvci in volivke prej premislijo, koga bodo volili.

"Državljani bodo dobili razlog za ponos"
Predsednik državnega sveta in predsednik Zelene vlade Blaž Kavčič je poudaril, da so volitve pomembne, saj "odločamo o tem, ali bomo živeli in delali za kapital ali za človeka polno življenje". Zagotovil je, da se in da se bodo v stranki zavzemali za interese državljanov in dosegli, da bodo "državljani dobili razlog za ponos in zaupanje".

"Zavzemamo se za dencentalizacijo upravljanja države, da prenesemo sredstva na nižje nivoje in da ljudje o razvoju in perspektivi sami odločamo," pa je dejal predsednik Zveze za Primorsko Pavel Gregoričič, ki je dodal, da je eden izmed najpomembnejših ciljev, da "ukradeno državo dobimo nazaj".

Predsednik Demokratske stranke Slovenije Mihael Jurak je povedal, da so v stranki "počaščeni in zadovoljni, da so se povezali v koalicijo, ki tvori alternativo". Poudaril je, da v stranki predstavljajo "poštenje in odličnost" in je prepričan, da so tisto, kar "Slovenija v tem trenutku potrebuje".

"Glas za prihodnost"
Andrej Magajna
, predsednik Krščanskih socialistov Slovenije, pa je pojasnil, da se je stranki pridružil, da pomaga "z znanjem in izkušnjami". "Stranka združuje mladost in modrost - s svojim glasom boste dali glas za prihdnost," je sklenil poslanec.

Vojko Kogoj iz Zelene koalicije je nagovoril mlade. Poudaril je, da je stranka možnost za študente, ki si želijo sprememb.

Kot zadnji je spregovoril še predstavnik nepovezanih kandidatov Miha Jazbinšek, ki je dejal, da je "Čas za novo stanovanjsko politiko in za neprofitni sektor". Prepričan je, da je to garancija za mlade.