Vsak glas je pomemben, opozarja predsednik republike. Foto: MMC RTV SLO
Vsak glas je pomemben, opozarja predsednik republike. Foto: MMC RTV SLO
Nagovor predsednika države

"Volitve so najpomembnejše dejanje demokracije. So državljanska priložnost in državljanska odgovornost. So naša temeljna, to je človekova pravica, in najboljše sredstvo, s katerim bomo zagotovili spoštovanje vseh naših človekovih pravic," je med drugim zapisal v sporočilu za javnost.

Kot še opozarja predsednik, so vsake volitve po svojem bistvu izbira med različnimi pogledi na sedanjost in različnimi vizijami prihodnosti. Vsi državljani si želimo naprej, toda na vprašanje, kam, si mora vsakdo odgovoriti sam.

Vsak glas šteje
"Vsak glas je pomemben. Nihče naj nima občutka, da njegov glas ne šteje. Nasprotno, prav z dobro volilno udeležbo dokazujemo zrelost naše demokracije," je še poudaril predsednik Türk.

Z vsem ne moremo biti zadovoljni
V letošnji volilni kampanji smo poleg različnih pogledov kandidatov in kandidatk slišali tudi marsikaj, s čimer ne moremo biti zadovoljni, še meni Türk. Toda kot zrela politična skupnost se moramo zavedati tako možnosti kot omejitev naše politike, obenem pa zaupati v svojo sposobnost, da lahko izboljšamo, kar se da izboljšati. Že doslej smo poiskali mnoge dobre rešitve, tega pa smo sposobni tudi danes, je še zapisal.

"Volitve so praznik demokracije, praznujmo ga skupaj in v čimvečjem številu," je njegov napotek državljanom.

Nagovor predsednika države